MENIU

Află care sunt aspectele pe care orice aparat de răcire și depozitare trebuie să le aibă (P)

În era în care trăim, sustenabilitatea realizată cu ajutorul tehnologiei este esențială. Unul dintre aparatele electrocasnice care influențează în mod direct acest lucru este combina frigorifică. Acest dispozitiv a redefinit modul în care ne organizăm bucătăria și ne păstrăm alimentele proaspete în viața de zi cu zi. Aparatul reprezintă combinația dintre congelator și frigider în aceeași carcasă.

Tehnologia avansează în mod continuu, iar caracteristicile și opțiunile pe care le poate avea aceste dispozitiv sunt variate. Există o mulțime de modele disponibile, potrivite pentru nevoile oricărei persoane. Este important să alegi un dispozitiv care te avantajează. Vrem să te ajutăm cu acest lucru, astfel în acest articol vei citi despre detaliile la care să fii atent.

Aspecte generale

Dintre nenumăratele caracteristici pe care combinele frigorifice le au, doar câteva contează cu adevărat atunci când te decizi cu privire la ce model îți dorești. Pentru început, trebuie să te gândești la mărimea familiei tale. În funcție de acest lucru, există mai multe tipuri de aparate. Principalul criteriu de diferențiere este poziționarea congelatorului în raport cu restul compartimentelor.

 

  1. Tipuri de dispozitive
  2. Cele care au congelatorul în partea de sus sau cea de jos a aparatului

Acest model este cel clasic. Fiind o opțiune foarte populară, companiile producătoare au creat moduri de compartimentare cât mai diverse, pentru a se potrivi mai multor gospodării. Nu există diferență între electrocasnicele cu congelatorul sus și cele cu congelatorul jos. Totul ține doar de preferințele tale.

 

  1. Modelele side by side

Acest tip de combină este o variantă mai nouă, cu un volum mai mare de depozitare pentru congelator și cu funcții independente. Congelatorul stă în partea de jos, iar cele două uși se deschid dinspre centru spre extremități. Trebuie să te gândești bine înainte să cumperi acest model, deoarece este mai voluminos și are nevoie de un spațiu dedicat în bucătărie.

 

O caracteristică importantă a combinelor eficiente este clasa energetică. Acest lucru are un impact pe termen lung asupra facturii tale la energie electrică. Cu cât un frigider are o notă mai mare pe scara claselor de consum, cu atât acesta va avea nevoie de mai puțină energie pentru funcționare. Vechiul model de notare al dispozitivelor făcea ca cele mai eficiente să fie notate de la A până la A+++. Totuși, o nouă reglementare, dată de UE, face ca scara energetică să fie notată acum de la A la G. Pentru a afla cu adevărat cât va consuma aparatul pe care vrei să îl cumperi, trebuie doar să scanezi codul QR sau să compari media de kWh pe an cu cea inscripționată pe etichetă.

 

Un alt lucru cărui trebuie să îi oferi atenție este volumul net atât al frigiderului cât și al congelatorului. Dacă ai deja o combină frigorifică și vrei să cumperi alta mai performantă, îți este mai ușor să te decizi cât spațiu ai nevoie deoarece ai un sistem de referință. Este important și cum este compartimentat spațiul disponibil. Compară stilul de compartimentare al mai multor dispozitive și alege cel care ți se potrivește cel mai bine.

 

O combină frigorifică bună trebuie să aibă aceste funcții de bază:

  • funcția no frost - această funcție împiedică formarea blocurilor de gheață în interiorul combinei. Răcirea este realizată cu ajutorul curenților de aer rece și nu mai trebuie să fie curățate de gheața formată. Dispozitivele no frost sunt foarte căutate, fiindcă sunt mai ușor de întreținut.
  • funcția de dezghețarea automată - majoritatea combinelor au această funcție. Totuși, trebuie să te asiguri că nu lipsește nici de la modelul pe care vrei să îl achiziționezi.
  • funcția antibacteriană - această funcție se referă la un înveliș protector al combinei care împiedică bacteriile să se formeze și păstrează alimentele proaspete, iar interiorul fără mirosuri neplăcute.

Cumpără o combină frigorifică potrivită nevoilor și familiei tale. Încearcă să achiziționezi un produs cu o perioadă de garanție cât mai extinsă. Acest lucru te va ajuta enorm în eventualitatea în care va există o defecțiune la dispozitiv.

Mai multe articole despre:
aparat de racire combina frigorifica