MENIU

LOCUITORII DIN BAGDAD AU COMENTAT EXECUŢIILE

Locuitorii din Bagdad nu cred că execuţiile celor doi locotenenţi ai lui Saddam Hussein vor contribui la îmbunătirea situaţiei din Irak. Unii se tem că, din contră, problemele de securitate se vor accentua.
Text montaj
SINCRON DUBLAT - MOHAMMED, locuitor din Bagdad
Din cauza execuţiilor, ne vom dezbina. Nu era momentul potrivit. A fost o greşeală.

SINCRON - HAMEED, locuitor din Bagdad
Execuţiile nu vor avea nici un impact asupra noastră şi a securităţii. Şi înainte era rău. Nu vor avea nici un efect. Controlul securităţii e în mâinile guvernului.

SINCRON - NAJIM HASSAN
Dacă i-ar fi executat mai repede, nu s-ar fi întâmplat nimic, dar i-au tot amânat. Iar tragediile continuă, zilnic mor oameni şi explodează bombe.

SINCRON - ABID ALI JASSIM, locuitor din Sadr City
Guvernul irakian le-a asigurat un proces corect. Al-Bandar nu i-a judecat corect pe oameni. Dreptatea lui era să îi judece după haine şi aparenţe. Aşa făcea el dreptate.

SINCRON TAHRIR NASRALLAH, locuitor din Sadr City
Este o zi fericită pentru irakieni şi mai ales pentru musulmani, ne-au făcut mult rău, ne-au stricat vieţile. Doar ei se bucurau de viaţă în Irak. Suntem foarte fericiţi. [reuters la 10.30]

SINCRON DUBLAT - ABDUL AMIR HASSAN, şiit din Bagdad:
Prin execuţia criminalului Barzani s-a făcut dreptate. Este a doua mare bucurie pentru irakieni după spânzurarea lui Saddam.



SINCRON DUBLAT - TALIB AL HASSAN, locuitor din Bagdad
E o zi mare pentru irakieni. Acum cîteva zile l-au spânzurat pe tiran. Azi i-au executat pe al-Bandar şi Barzani. Cu toţii ne bucurăm foarte mult. [astea sunt pe aptn la 10.30]
Mai multe articole despre:
null