MENIU

Un renumit jurnalist olandez de investigații, împușcat în cap pe stradă, la Amsterdam

Jurnalistul Peter de Vries

Scenă șocantă la Amsterda. Un bărbat despre care se crede că ar fi un cunoscut reporter olandez de investigații a fost împuşcat în cap, în plină stradă. Pe rețele de socializare au apărut filmări cu bărbatul întins pe jos, cu o rană la cap și, aparent, inert. Potrivit presei olandeze, Peter de Vries a fost transportat la spital cu răni grave.

Poliţia a declarat într-un comunicat că un bărbat a fost ţinta unui atac armat, fără a-i preciza identitatea.

Pe de altă parte, publicaţia Parool a  publicat o imagine de la locul crimei în care se văd mai multe persoane adunate în jurul unei persoane întinse la pământ. Ulterior a apărut și un scurt film în care apare cel despre care se crede că este de Vries, cu o rană sângerândă în zona frontală a capului.

Jurnalistul de investigații este renumit în Olanda încă de la începutul anilor \"80, când a făcut o anchetă despre răpirea magnatului industriei de bere Freddy Heineken. Mulți ani mai târziu, a devenit faimos și în Statele Unite ale Americii, după nvestigarea dispariţiei unei adolescente, în 2006.

De Vries, în vîrstă de 64 de ani, a relatat în urmă cu 2 ani că s-ar fi aflat pe lista de persoane ce trebuie eliminate a unui criminal plătit dat în urmărire. Jurnalistul, care era invitat permanent al unei emisiuni TV, a fost ameninţat de mai multe ori de diferiţi reprezentanţi ai lumii interlope după anchetele pe care le realiza.