MENIU

TRAGEDIA care a dus România în stare de șoc. Numărul morților a ajuns la 4 și ar putea crește

Accident Autostrada Soarelui

O femeie în vârstă de aproximativ 70 de ani, victima accidentului de pe autostrada A2 a murit, sâmbătă seară la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală în urma unui stop cardio respirator, informează Ministerul Sănătăţii. Bilanţul ajunge astfel la patru persoane decedate.

Femeia era în stare extrem de gravă încă de la internarea ei în spitalul Floreasca, fiind intubată şi ventilată mecanic, au arătat medicii unităţii sanitare.

La Spitalul Floreasca au mai rămas internaţi şase răniţi, doi în stare gravă. Unul dintre aceştia se află la Terapie Intensivă, iar un altul a fost operat. Doi copii, aduşi tot la Floreasca, au fost transferaţi la Spitalul Grigore Alexandresxcu, starea lor fiind stabilă.

În Spitalul Pantelimon sunt internaţi cinci răniţi, la Spitalul Elias se află 4 persoane, una fiind intubată, iar la Spitalul Sf. Ioan au fost duse trei dintre victimele accidentului.

Alţi răniţi sunt la Spitalul din Lehliu, existând posibilitatea ca, în urma evaluării medicale, unii dintre aceştia să fie aduşi la Bucureşti.

Cinci dintre persoanele rănite în accidentul care a avut loc sâmbătă dimineaţă pe autostrada A2 mai sunt internate la Spitalul Bagdasar Arseni, două având traumatism cranio-cerebral, două cu diagnosticul de leziuni la coloana vertebrală, iar o alta fiind evaluată la Secţia Chirurgie.

Conform medicului Alexandru Taşcu, şeful Secţiei Neurochirurgie, iniţial în spital au fost aduşi 14 răniţi. Şapte dintre aceştia au fost transportaţi direct de la locul accidentului, iar alţi şapte au fost aduşi de la spitalul din Lehliu. Cinci au rămas internaţi, iar şapte au refuzat internarea. Printre victimele aduse la Spitalul Bagdasar Arseni s-au aflat şi doi copii, unul dintre ei fiind trimis la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Medicul a precizat că cei rămaşi la spital "nu par a avea un prognostic nevaforabil".

Alte cinci persoane rănite în urma accidentului de pe A2, aflate la Spitalul Universitar, sunt în stare bună şi ar putea fi externate. Cele cinci persoane, doi bărbaţi şi trei femei, au fost evaluate şi ar putea părăsi spitalul, a declarat la Digi 24 purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Leonard Grecescu.

Într-un interviu pentru Realitatea TV imediat după producerea accidentului, Raed Arafat a declarat că numărul victimelor ar putea să crească.

Cel mai grav eveniment rutier produs vreodată pe Autostrada Soarelui

Accidentul de sâmbătă dimineaţă este cel mai grav eveniment rutier produs vreodată pe Autostrada Soarelui, spun poliţiştii de la Poliţia Rutieră.

Maşinile implicate în accidentul de sâmbătă dimineaţă de pe Autostrada A2 au fost transportate, la finalul cercetărilor la faţa locului, la sediul Poliţiei Autostrăzi unde urmează să fie expertizate tehnic şi unde se fac audierile martorilor şi persoanelor implicate care nu au fost internate.

Traficul rutier pe autostrada A2 a fost redeschis, sâmbătă seară, la aproximativ nouă ore de la accidentul în care trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 57 au fost rănite.

Traficul fusese blocat, sâmbătă începând cu ora 8.42, pe Autostrada A2, sensul Bucureşti - Constanţa.

Aproximativ 20 de şoferi sunt audiaţi la Biroul Poliţiei Autostrăzii A2 în legătură cu accidentul. Evaluările tehnice ale maşinilor încep luni

Aproximativ 20 de şoferi sunt audiaţi, sâmbătă seară, la Biroul Poliţiei Autostrăzii A2, a declarat comisarul-şef George Grigore, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere care mai spune că vizibilitatea redusă şi nepăstrarea distanţei de siguranţă între autovehicule sunt cauzele principale ale accidentului produs sâmbătă în urma căruia patru persoane au murit, iar 56 au fost rănite.

Accidentul s-a produs în condiţiile în care vizibilitatea era resusă sub 20 de metri, iar maşinile implicate nu au păstrat o distanţă de siguranţă faţă de maşinile care circulau în faţă. De asemenea, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere spune că panourile de pe autostradă afişau avertizări cu privire la vizibilitatea redusă şi că, în astfel de condiţii viteza maximă este de 60 de kilometri pe oră.

Directorul adjunct al Direcţiei Rutiere mai spune că, de luni, vor fi făcute evaluări tehnice ale maşinilor, iar după această procedură pot fi restituite proprietarilor.

Aproximativ 20 de şoferi sunt audiaţi, sâmbătă seară, la Biroul Poliţiei Autostrăzii A2, a declarat comisarul-şef George Grigore, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere care mai spune că vizibilitatea redusă şi nepăstrarea distanţei de siguranţă între autovehicule sunt cauzele principale ale accidentului produs sâmbătă în urma căruia patru persoane au murit, iar 56 au fost rănite.

Mai multe articole despre:
null