MENIU

România drumurilor mortale. Anunț care dă fiori

Avem cele mai nesigure drumuri din Europa. Doar anul trecut pe șoselele din țara noastră au avut loc peste 8.500 de accidente, în care și-au pierdut viața aproape 2.000 de oameni. În timp ce Poliția susține că cele mai multe se întâmplă din vina șoferilor, Compania de Drumuri nu reușește să elimine punctele negre de pe drumurile țării. 

8.500 de accidente rutiere au avut loc anul trecut pe șoselele din țara noastră, potrivit Poliției Române. (CARTON) Instituția a identificat și cauzele. În majoritatea cazurilor, vina le aparține șoferilor. Compania de Drumuri a identificat 150 de puncte negre pe șosele. 

Oficialii Companiei de Drumuri susțin că se chinuie de ani buni să elimine punctele negre de pe hartă, dar eforturile nu sunt îndeajuns. 

La finalul lui 2017, s-a lansat o licitație pentru realizarea unui studiu de fezabilitate încât toate punctele negre să dispară, dar s-a anulat. 

În 2018, Poliția a trimis șase mii de sesizări către CNAIR pentru pericolele de pe șosele. Așa că, recunosc și oficialii din Ministerul Transporturilor, infrastructura la pământ e un factor care favorizează producerea accidentelor. 

Rămânem astfel pe ultimul loc în statisticile europene privind siguranţa pe şosele. 

Vezi toate detaliile în VIDEO!

Mai multe articole despre:
null