MENIU

Polițiștii de penitenciare blochează pușcăriile: grevă generală! Sindicatele reclamă că închisorile au devenit "școli de criminalitate"

Grevă generală, în această dimineață, la Craiova și Vaslui. Sute de polițiști sunt în stradă și blochează pușcăriile din cauza condițiilor insalubre de muncă, a lipsei de personal și lipsa de siguranță, acuză aceștia. Sindicatele au avertizat că penitenciarele nu mai sunt centre de reabilitare, ci au devenit școli de criminalitate, unde deținuții devin mai violenți. 

Polițiștii de penitenciare din Craiova și Vaslui refuză să mai intre în serviciu, astăzi, începând cu ora 07:00, și blochează timp de câteva ore activitatea penitenciarelor, fiind nemulțumiți că sunt furați, trădați de politicieni și obligați să muncească în condiții insalubre de muncă, că sunt în număr insuficient de personal și fără mijloace de siguranță, situație care le pune în pericol sănătatea, integritatea corporală, dar și viața. 

Zilnic, polițiștii de penitenciare sunt jigniți, amenințați de către deținuți, iar lunar un polițist de penitenciare este agresat fizic. 

Sindicatele au avertizat că penitenciarele nu mai sunt centre de reabilitare, ci au devenit școli de criminalitate, unde deținuții devin mai violenți. 

În timp ce deținuții beneficiază de privilegii care sunt inaccesibile pentru majoritatea cetățenilor de rând, spun sindicatele, polițiștii de penitenciare sunt expuși constant riscului, fiind planificați în posturi în care nu au posibilitatea să-și satisfacă nevoile fiziologice de bază. În lipsa unui număr suficient de angajați și a precarității mijloacelor de siguranță adecvate, polițiștii sunt împinși să lucreze în condiții periculoase, devenind astfel victime sigure ale agresiunilor deținuților, mai reclamă acestea.