MENIU

Revoltător: temperaturi extreme, ambulanțele fără aer condiționat! Gheorghe Chiș: Parcul de ambulanțe românesc este unul depășit

Ambulanță - imagine de arhivă

Ambulanțele care intervin pentru oamenii răpuși de caniculă NU au aer condiționat. Sindicaliștii atrag atenția că totul este pus pe seama faptului că salvările sunt vechi, iar numărul solicitărilor crește de la o zi la alta.

"Suntem intr-o perioada critica de canicula la un nivel atat de inalt. ConFortul termic este foarte, foarte ridicat pentru cetateanul de rand, nu mai vorbim pentru bolnavi.

Si atunci noi in acest moment lucram cu un deficit de ambulante ca si numar. Apoi din cele pe care le avem, peste 65% dintre  ambulante sunt de peste 15 ani.

Aceste instalatii de aer conditionat necesare atat de mult cad zilnic, masinile se opresc, se reduce capacitatea de interventie, cresc timpii de a ajunge la caz.

Parcul de ambulante romanesc este un parc depasit. Am sesisat inca de anul trecut si am atras atentia guvernantilor ca trebuie facut ceva", a declarat Gheorghe Chiș, președintele Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” din România.