MENIU

Planeta albastră, în PERICOL! Defrișările masive și gunoaiele, cauzele fenomenelor meteo EXTREME

Terra

Terra se încălzește într-un ritm alert, iar activiștii de mediu afirmă că ne îndreptăm cu pași repezi și siguri spre distrugerea planetei. În România, defrișările masive din ultimii ani au dus la inundații, alunecări de teren și alte fenomenele meteo extreme. Specialiștii spun că întreaga umanitate este în pericol, dacă nu facem schimbări majore, relatează Realitatea PLUS.

România pierde în fiecare oră peste 3 hectare de pădure. Defrișările masive, legale sau ilegale, au luat proporții în ultimii ani. Cei care se ocupă de exploatările forestiere nu țin cont de regulile impuse de Ministerul Mediului, așa că "aurul verde" dispare vâzând cu ochii.

Inundaţiile şi alunecările de teren din ultima perioadă au fost cauzate și de tăierile masive de copaci.

Gunoaiele aruncate la întâmplare reprezintă un alt factor care duce la modificări climatice. Resturile aruncate pe albia râurilor ajung de obicei în mare.

Cercetătorii din întreaga lume atrag atenția că, dacă nu vom avea grijă de mediul în care trăim, riscăm să pierdem și ce avem în prezent. O arată și dezastrul suprins recent de specialiști în Antarctica, unde cel mai mare și bătrân ghețar din lume s-a topit.