MENIU

Patriarhul Daniel, avertisment pentru copii și părinți, înainte de începerea noului an școlar

La începutul noului an școlar, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de binecuvântare și încurajare către elevi, părinți, bunici, învățători și profesori, avertizând totodată și asupra capcanelor întinse de stilul de viață modern. 

În mesajul său, Patriarhul a subliniat faptul că educația creștină este esențială pentru creșterea spirituală și pentru dezvoltarea unei conviețuiri armonioase în familie și în societate.

Cu toate acestea, mesajul său include și un avertisment referitor la „criza contemporană de identitate și orientare”, care afectează tinerii din societatea modernă. Această criză, susține Patriarhul Daniel, poate fi contracarată prin educația religioasă oferită atât în familie, cât și în biserică și școală. El a subliniat rolul crucial al disciplinei Religie în școală și al catehezei parohiale, care ajută la descoperirea „sensurilor profunde ale realității vieții și lumii”.

Patriarhul evidențiază că educația creștină oferă modele de bunătate și sfințenie, contribuind la înțelegerea istoriei și culturii continentului nostru. Aceasta promovează valorile milosteniei, bunătății și dragostei, care sunt esențiale pentru o societate armonioasă.

Mesajul integral "Educația creștină este lumină pentru societate" poate fi citit AICI.

Mai multe articole despre:
daniel avertisment anul scolar elevi parinti