MENIU

Măști faciale pe bază de fructe proaspete. Au efect astringent și tonifiant. Mai eficiente decât orice cremă

Măști pentru ten, cu fructe și legume proaspete. Pot fi aplicate pentru a-ți revigora, hidrata și vitaminiza tenul.

Mască de piersici

Aduce, de asemenea, un aport însemnat de vitamine pentru tenurile ofilite și sensibile. Piersicile se curăță de coaja care este plină de perișori, se scoate sâmburele și se zdrobesc fructele. Se curăță tenul în prealabil cu un demachiant sau cu apă și se aplică pe obraz piersica strivită. Aceasta se ține douăzeci de minute și apoi se spală fața cu infuzie de mușețel.

Cum să scapi de punctele negre de pe față și nas. Sfaturi pentru a înlătura această afecțiune

Aceași mască poate fi făcută și folosind caise. Acestea aduc un aport însemnat de vitamina A, masca fiind recomandată în cazul tenurilor sensibile.

Mască de miez de pepene

Este recomandată pentru tenurile deshidratate și palide. Fața se spală să fie curată apoi se freacă ușor cu o bucată de miez de pepene, iar după zece minute de hidratare cu pepene se va spăla fața cu apă călduță.

Mască de struguri

Are efecte calmante, hidratante și antioxidante. Se spală bine boabele de struguri, se storc într-o strecurătoare, iar sucul rezultat se aplică pe obraz cu ajutorul unei dischete și se lasă să acționeze 20 de minute, apoi se spală fața cu apă rece.

Cum să folosești roșiile în cosmetică. Ce beneficii nebănuite au asupra pielii tale

Mască de castraveți

Efectul castraveților în cosmetică este cunoscut de multă vreme. Are efect hidratant, revigorant și efect de lifting. Se vor aplica felii subțiri de castraveți pe față, inclusiv pe ochi și veți sta așezată timp de  15 minute, astfel încât pielea să absoarbă sucul din castraveți. După aplicarea acestei măști tenul va arăta mult mai odihnit.

Citește mai mult pe Almanah Online

Mai multe articole despre:
măști din fructe sanatate cosmetica