MENIU

Liviu Dragnea, zi liberă din închisoare! Ana Birchall cere explicații de la ANP

Dragnea în mașina poliției

Anchetă la Penitenciarul Rahova, după ieșirea lui Liviu Dragnea din închisoare, pentru o zi. Potrivit unor surse, Administrația Penitenciarelor a declanșat verificări. Iar ministrul Justiției Ana Birchall a confirmat în exclusivitate pentru Realitatea PLUS că a solicitat ANP lămuriri cu privire la permisia primită de fostul șef PSD. Asta în contextul în care în spațiul public s-a vehiculat informația că Dragnea nu ar fi avut dreptul la această învoire. Potrivit unor surse, el a plecat de la Rahova joi și s-a întors ieri dimineață. Acesta s-ar fi întâlnit cu logodnica sa Irina Tănase. 

Permisia lui Liviu Dragnea vine după ce săptămâna trecută, de ziua lui, a solicitat să fie liber. Deşi primele informaţii arătau că cererea a fost aprobată, după ce informaţiile au ajuns în spaţiul public, solicitarea a fost respinsă. De data aceasta, a fost cu noroc pentru fostul șef PSD. Totuși, Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor, susține că Dragnea nu ar fi avut dreptul la o astfel de permisie.

Fostul lider al PSD a sărbătorit împlinirea a 57 de ani în spatele gratiilor și timp de aproximativ o oră, iubita și copiii săi au fost la vorbitor la penitenciarul Rahova.

Liviu Dragnea a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman la trei ani și jumătate de închisoare cu executare. Fostul lider PSD a fost judecat pentru că în perioada 2006-2012, două secretare de la PSD Teleorman, condus de Liviu Dragnea, au fost angajate la Protecția copilului fără să fi mers la serviciu vreodată.


Verdictul a fost dat pe 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare.


Mai multe articole despre:
null