MENIU

Kovesi, disperată să NU piardă scaunul de procuror-șef european: de ce tace în ancheta lui Coldea

Laura Codruța Kovesi / Foto: Inquam Photos

Laura Codruța Kovesi e disperată să nu își piardă funcția de procuror-șef european. Fosta șefă a DNA tace mâlc în ancheta generalului Coldea, dar în schimb e implicată să dea sfaturi legate de justiție în Austria. 

În timp ce prietenul Laurei Codruța Kovesi a fost plasat sub control judiciar pentru mai multe fapte penale cu legături în străinătate, fosta șefă a DNA atenționează Austria că poate bloca anchetele instituției pe care o coordonează.

Ponta: Kovesi a lucrat întotdeauna în interesul puterilor străine! Dezvăluiri fără precedent despre legăturile cu Florian Coldea

Este vorba despre o hotărâre a Curții Constituționale austriece din 14 decembrie 2023, care prevede ca analiza și confiscarea datelor și a dispozitivelor de stocare a datelor să devină prerogative ale poliției. Ceea ce înseamnă că procurorii europeni nu vor mai putea face percheziții informatice și le va fi mai greu să îi prindă pe infractori. 

Fost șef SIE, declarații care dinamitează Dosarul Transferurilor: Coldea ȘTIA sentințele! Până unde mergea implicarea lui Băsescu