MENIU

George Simion, GAFĂ de proporții în Parlament! Liderul AUR l-a confundat pe Mihai Eminescu - Cui aparțin versurile recitate

George Simion, GAFĂ în Parlamentul României - L-a confundat pe Eminescu Foto: INQUAM

George Simion, gafă în plenul Parlamentului! Liderul AUR l-a confundat pe Mihai Eminescu cu un poet băcăuan. Acesta a citat în discursul său de la dezbaterea Planului de Redresare și Reziliență mai multe versuri despre care a susținut că îi aparțin poetului național Eminescu, însă acestea sunt scrise de un poet contemporan, din Bacău. 

Deputatul George Simion a recitat versuri despre care a spus că sunt ale poetului Mihai Eminescu, dar care au fost scrise de fapt de un poet băcăuan obscur pe nume Marian Bamboi, relatează G4Media.

Confuzia a fost făcută în discursul susținut de Simion în plenul Parlamentului, după ce premierul Florin Cîțu a prezentat Planul Național de Redresare și Reziliență.

Urmăriți mai jos momentul în care George Simion recită versurile despre care recită versurile despre care spune că îi aparțin lui Mihai Eminescu. Aceste versuri nu au fost scrise însă de Eminescu, ci de Marian Bamboi, un poet din Bacău. Poezia se numește „Eminescu răsucindu-se în mormânt” și este scrisă având ca sursă „Luceafărul”.

 

„Noi astăzi o să spunem nu acestui plan care nu ni s-a prezentat. Și o să spunem nu în numele românilor. Eu eram copil, eram mic în anii `90 când FMI venea și dicta închiderea industriei românești. Atunci nu am avut cum să spun nu pierderii suveranității naționale și distrugerii economiei românești. Marele nostru Eminescu avea o poezie care se potrivește foarte bine: De ani și ani cădeți în hău/ Nimic nu vă mai merge./ Rușine să vă fie-n veac, Că v-ați trădat străbunii/ De parcă n-ați fi pui de dac,/ Ci rude-ați fi cu hunii”, a spus George Simion, miercuri, în plenul Parlamentului, la dezbaterea PNRR.