MENIU

Lucruri mai puțin cunoscute despre animale. Ce nu știai despre patrupedul tău

Lucruri mai puțin cunoscute despre animale. Ce nu știai despre patrupedul tău.

Curiozități despre animale

  • Pisicile pot învăța prin imitare. Unele pisici au învățat să se asigure înainte de a traversa strada. Auzul pisicilor este foarte dezvoltat și pot recunoaște de la depărtare pașii stăpânului.
  • Câinii, cei mai buni prieteni ai omului, au capacitatea de a reține fizionomia altor animale sau ale oamenilor pe care îi va recunoaște cu ușurință chiar și după un an de separare. Atât câinii cât și pisicile pot exprima sentimente precum gelozia, bucuria sau supărarea. Câinii știu să se întoarcă acasă chiar și de la distanțe de sute de kilometri și după ani de zile.
  • Papagalii pot recunoaște sute de imagini și după ani de zile. Se pot identifica în oglindă, pot face diferența între două obiecte și pot învăța mișcări și cuvinte.
  • Cimpanzei sunt animale extrem de inteligente. Pot să țină minte timp de mai mulți ani persoane și obiecte. Pot învăța semne prin care să comunice cu oamenii și se folosesc de unelte pentru a-și procura hrana. Spre exemplu, folosesc pietre pentru a sparge nucile.
  • Ciorile sunt cele mai inteligente dintre păsări. Într-un oraș din Japonia au fost observate cum adunau nuci din copaci și le aruncau pe șosea și așteptau ca mașinile să le calce apoi adunau și mâncau.

Plante toxice pentru animalele de companie. Ce NU trebuie sa ții în casă și grădină daca ai câini sau pisici

Mai multe articole despre:
animale curiozitati patruped