MENIU

Fenomen rar, dar spectaculos, în cel mai arid loc din lume. Cum a revenit la viaţă Valea Morţii

Valea Morții, un parc național în statul american California, este considerat cel mai arid loc din lume. Aici a fost înregistrată și cea mai ridicată temperatură a aerului din lume – nu mai puțin de 56.7 °C. Bineînțeles, așa cum spune și numele, această zonă nu se mândrește cu o floră prea bogată. Totuși, temperaturile mai scăzute, dar și precipitațiile din ultima perioadă, au dus la un fenomen rar – Valea Morții este acum acoperită cu mii de flori.

În ciuda climatului arid, acum deșertul numit Valea Morții (Death Valley), care se află la 86 de metri sub nivelul mării, este acoperită cu flori sălbatice multicolore, devenind astfel unul dintre cele mai îndrăgite locuri pentru turiști și localnici deopotrivă.

Acest eveniment rar are loc o dată la aproximativ zece ani, iar precipitațiile neobișnuit de abundente și temperaturi mai blânde din ultima perioadă cauzate de El Nino au dus la acest fenomen… colorat.

Întâmplarea, care a primit numele de ”super bloom” (super înflorirea), a devenit un magnet pentru cei pasionați de fotografie, scrie aradon.ro.

Reprezentanții parcului spun că acest fenomen a început în urmă cu câteva săptămâni și, cel mai probabil, va dura atât timp va mai ploua.

Ultima dată când deșertul californian a fost acoperit de flori a fost în februarie 2005.

Mai multe articole despre:
El Nino Valea Mortii deşert înflorit super bloom