MENIU

Elena Voicu, medicul ATI dat afară din spitalul Sfântul Pantelimon, rupe tăcerea în cazul pacienților morți. Ce s-a întâmplat la ATI

Elena Voicu, medicul ATI dat afară din spitalul Sfântul Pantelimon, rupe tăcerea în cazul pacienților morți. Ce s-a întâmplat la ATI

Un nou scandal la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală acolo unde 17 pacienți au murit după ce doza de noradrenalină ar fi fost redusă intenționat. Elena Voicu, medic ATI și fosta șefă a secției, a fost demisă. Decizia a fost luată în comisia de disciplină a unității medicale după o audiere de aproape 4 ore. Conducerea spitalului susține că s-au făcut multiple sesizări care arată că doctorița s-ar fi abătut de la regulamentul intern, iar astfel a fost pusă în pericol siguranța pacientului. Femeia vine, însă, cu acuzații grave și spune că a fost hărțuită pentru că a încurajat asistentele să povestească!. Mai mult, Voicu spune că s-ar fi încercat mușamalizarea acestui caz. Declarația a fost făcută în exclusivitate pentru Realitatea PLUS. 

„De la începutul lunii aprilie de când s-a declanșat scandalul legat de noradrenalina, șefa secției ATI, noua șefă a secției venită de câteva luni, șefa secției împreună cu conducerea spitalului au spus că eu sunt cea care am pus asistentele să înregistreze evenimentele petrecute în acele zile legate de noradrenalină pe motivul că eu aș vrea să revin din nou în funcție.

Am fost hărțuită zi de zi, mi s-au făcut tot felul de hârtii despre așa zise fapte care s-ar fi petrecut în 2020, 2021, cu mai mult de 6 luni în urmă, lucruri neadevărate. Au găsit tot felul de motive ca să mă hărțuiască.

A avut loc o comisie disciplinară în care au fost analizate 10 reclamații la adresa mea, o comisie care a durat aproximativ 4 ore în care eu am fost prezentă, am fost însoțită de avocatul meu, iar în urma acestei comisii disciplinare s-a luat o decizie în absența mea, decizie care mi-a fost adusă în cursul zilei de azi la ora 10.

Mi s-a desfacut contractul de muncă pe motive disciplinare, fără preaviz. Din această comisie de disciplină au făcut parte anumiți doctori care s-au antepronunțat în privința mea și anume că eu și directoarea de îngirjiri am face parte dintr-un grup infracțional organizat și că am fi atentat la siguranța națională a țării, o acuzație extrem de gravă. Voi merge în instanță, lucrurile nu vor rămâne așa.

De ce m-au hărțuit? În toată această perioadă, am spus asistentelor și infirmierelor să spună adevărul, să nu mintă, nu am făcut parte la ședințele de mușamalizare, știu că asistentele au spus adevărul. S-a încercat mușamalizarea? Da, s-a încercat mușamalizarea și știu și o parte din asistente”, a spus Elena Voicu.

Dosarul Pantelimon. Au redus nivelul de noradrenalină la bolnavi? Audieri ale asistentelor și infirmierelor de la ATI

 

Mai multe articole despre:
pantelimon dosar medic elena voicu