MENIU

Decizie de ultimă oră! Băncile din România îngroapă programul "Prima casă"

Firmele din România şi-ar putea plăti datoriile la stat în rate / Foto: grupRC

Unele bănci au început deja o adevarată „revoltă“ pe segmentul creditelor imobiliare, chiar în toiul discuţiilor privind o nouă formă a legii dării în plată. Cea mai recentă decizie este cea a Alpha Bank de a elimina de pe site-ul său oferta Prima casă, după ce Raiffeisen a decis săptămâna trecută să majoreze avansul pe segmentul creditelor imobiliare standard, informează zf.ro.

În aceste condiţii, încotro se în­dreap­tă piaţa imobiliară? Spre un blocaj, consideră jucătorii din domeniu. Dacă exemplul Raif­fei­sen de a majora avansul cerut clienţilor pentru credite imobi­liare va fi urmat şi de alte bănci, iar unii dezvoltatori se aşteaptă ca acest lucru să se întâm­ple în perioada următoare, atunci pe pia­ţa imobiliară va apărea un blocaj, con­sideră jucătorii din piaţa de real estate. Mai multe pe zf.ro. 

CEC Bank a anunțat la rîndul său că va urma modelul bancilor americane, care acorda credite ipotecare cu optiunea de a da in plata casa achizitionata daca clientul nu-si mai poate plati ratele, scrie publicatia electronica bankingnews.ro. Deja, specialistii institutiei lucreaza la elaborarea unui produs de finantare imobiliara, care va permite romanilor sa cedeze bancii casa in cazul in care nu mai au posibilitatea, pe parcursul perioadei de rambusare, sa achite imprumutul.

"Lucram la definirea noului produs de finantare imobiliara. Va fi un credit ipotecar in care clientul are posibilitatea sa dea in plata la un anumit moment. Acest produs va avea cu siguranta un avans mult mai mare si niste conditii de creditare mult mai severe", a precizat, in exclusivitate pentru publicatia online www.BankingNews.ro, Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.


Mai multe articole despre:
bănci credite Alpha BanK CEC Bank