MENIU

Situație mai mult decât complicată pentru Andrei Iliescu, nepotul lui Ion Iliescu. Este inculpat într-un dosar de mită

Nepotul lui Ion Iliescu, inculpat într-un dosar de ită. Foto/Inquam

Andrei Iliescu, nepotul fostului președinte al României, Ion Iliescu. Procurorii au făcut percheziții la casa cumnatei fostului președinte și au găsit sume de bani care ar proveni din mita dată directorului din Ministerul Educației, Horia Hîrtopanu-Palmer. Potrivit anchetatorilor, sumele obținute ar fi fost folosite pentru achiziția unor imobile și a unor mașini de lux. 

Andrei Iliescu, nepotul primului președinte al României de după 1989, riscă până la cinci ani de închisoare pentru tăinuire, într-un dosar în care Horia Hîrtopanu-Palmer, fost director în Ministerul Educației, este acuzat că a primit mită în valoare de 340.000 de euro și 18.749 lei, de la directorul unei societăți comerciale, în schimbul atribuirii unor contracte de lucrări pentru construcția unor grădinițe.

Denunțătorul, închisoare cu suspendare

În același dosar a mai fost inculpată și concubina lui Palmer, care este acuzată de spălare de bani. Potrivit anchetatorilor, sumele obținute din mită ar fi fost folosite pentru achiziția unor imobile și a unor mașini de lux. Alți bani ar fi fost ascunși în casa din București a mamei lui Andrei, cumnata lui Ion Iliescu, susțin anchetatorii.

Procurorii spun că, în acel moment, Palmer a încercat să scape de banii ascunși la locuința lui din Bușteni. O parte i-a mutat la unul din prietenii săi, Andrei Iliescu, iar cu alții și-a achiziționat imobile și mașini scumpe (BMW M4, Audi RS7, Porsche Macan).

Astfel, procurorii au ridicat de la casa lui Andrei Iliescu și a mamei sale, sumele de 3.815 euro și 17.150 de lei, respectiv 15.305 euro și 39.200 de lei, care se aflau într-un seif.

Deși nepotul lui Iliescu a pus la dispoziția anchetatorilor dovezi notariale care să justifice respectivele sume (contracte de vânzare-cumpărare, împrumuturi, etc), anchetatorii susțin că acesta nu a putut justifica 39.200 de lei și 15.305 euro, concluzionând că aceștia ar fi aparținut, în realitate, lui Horia Palmer.