MENIU

Cum arată avionul viitorului. În loc de geamuri, are panouri OLED

O companie britanică pregăteşte lansarea unui avion care promite să revoluţioneze transportul aeronautic. În loc de geamuri, acesta va avea panouri OLED, astfel că experienţa de zbor se anunţă a fi una cel puţin inedită. 

Centre for Process Innovation afirmă că avionul la care lucrează va fi, în primul rând, unul foarte economic. În prezent, 80% din greutatea unui avion se datorează carburantului şi fuselajului, astfel că eliminarea geamurilor ar reduce costurile de exploatare. Locul acestora va fi luat de ecrane OLED ce vor transmite imagini din exteriorul aeronavei, astfel că experienţa de zbor se anunţă a fi cel puţin inedită.

Purtătorul de cuvânt al companiei, Jon Helliwell a declarat pentru The Mirror, că acest concept ar putea deveni realitate în următorii 10 ani, totul depinzând de evoluţia tehnologiei care să permită apariţia unor panouri de afişaj de mari dimensiuni. În prezent, acestea poate afişa imagini, dar componentele sunt sensibile la umezeală, astfel că este nevoie ca acestea să fie protejate de sticla inflexibilă.

Detalii despre invenţia celor de la CPI aflaţi din emisiunea Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzată astăzi la Realitatea TV. Inregistrarea video, de 4 minute, cuprinde si alte stiri de interes din lumea tehnologiei. Vedeti clipul pe GadgetReport.ro

Mai multe articole despre:
GadgetReport.ro avionul viitorului