Articolele din categoria CULTURĂ:

Butonul Unirii, al lui Kogălniceanu, de negăsit după 20 de ani de la furtul acestuia din Muzeul Vrancei
Butonul Unirii, al lui Kogălniceanu, de negăsit după 20 de ani de la furtul acestuia din Muzeul Vrancei
Butonul de cămașă care a aparținut lui Mihail Kogălniceanu, bijuterie pe care era gravat cântecul Hora Unirii şi care a fost furat de la Muzeul de Istorie Vrancea în anul 2004, este de negăsit. Jurnalistul care a relatat despre furt acum 20 de ani, Valentin Muscă, a ajuns directorul Muzeului Vrancei și face eforturi disperate ca să găsească bijuteria inestimabilă. Anchetatorii, însă, au clasat cazul, scrie realitateadevrancea.net.
George Simion, președintele AUR Exclusiv
Succes al campaniei Realitatea PLUS pentru salvarea bisericilor de la demolare: Proiect de lege AUR, înmânat oficial de George Simion, la Legile Puterii
Moment emoționant la Realitatea PLUS. Inițiativa de a salva bisericile din România prinde contur. Președintele AUR, George Simion, invitat în ediția de marți a emisiunii Legile Puterii, i-a înmânat, oficial, Alexandrei Păcuraru, proiectul de lege propus de partidul său pentru stoparea demolării bisericilor, în urma campaniei demarate de Realitatea PLUS. 
Autoarea Daniela Borțea
Românca Daniela Borțea a lansat o carte, în Nottingham - Banii din vânzări, destinați construcției unei școli românești
Daniela Borțea este o tânără scriitoare româncă stabilită în Nottingham, Marea Britanie. Ea a lansat, duminică, în biserica românească din Nottingham, cartea „Lanțul adicției - Volumul I - Să pleci sau să rămâi?”. Amatoare de acțiuni culturale, civice și umanitare, autoarea va dona toți banii proveniți din vânzarea volumului către înființarea unei școli românești pentru copiii de români plecați departe de casă.
PROTEST cu zeci de preoți și peste 150 de credincioși împotriva demolării bisericuței „de pe trotuar” din Constanța
PROTEST cu zeci de preoți și peste 150 de credincioși împotriva demolării bisericuței „de pe trotuar” din Constanța
Sunt momente tensionate la Constanța, acolo unde autoritățile au decis ca biserica „Izvorul Tămăduirii”, construită pe trotuar, să fie demolată. Sâmbătă este ultima zi în care termenul dat de instanță ar trebui pus în aplicare. Zeci de preoți au oficiat Sfânta Liturghie încă de la primele ore ale zilei. Este forma de protest a mai multor prelați care au dormit în ultimele nopți în interiorul bisericii pentru a preveni demolarea. Potrivit unor surse, însă, biserica ar putea fi dărâmată abia după Sărbătoarea de Rusalii.