Ministerul Sănătăţii îi avertizează pe români să nu apeleze la consultaţii medicale pe internet şi spune că acestea ar putea fi periculoase.
"Atragem atenţia că orice demersuri de a acorda consultaţii şi de a pune diagnostice medicale în spaţii neacreditate sau în spaţiul online neautorizat se situează în afara eticii profesionale şi pot aduce grave prejudicii de sănătate publică", a atenţionat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă citat de Agerpres.
Totodată, ministerul le recomandă pacienţilor să acceseze numai servicii din cadrul unităţilor sanitare acreditate și să nu furnizeze date personale sau date din dosarul medical unor persoane neautorizate. Avertismentul ministerului vine după ce o echipă de medici a lansat, ieri, primul spital virtual din România. Specialişti neurologi, cardiologi sau oftalmologi vor face de gardă zi şi noapte, în faţa calculatoarelor, pentru a-şi ajuta pacienţii cu sfaturi sau reţete contra cost.
În funcţie de afecţiune, pacientul va fi direcţionat către un specialist. După ce pune cap la cap toate informaţiile primite de la pacient, medicul poate elibera o reţetă, pe care o expediază prin email. În cazurile mai serioase, pacienţii primesc bilete de trimitere. Preţul unei consultaţii este de 85 de lei. Clienţii care sunt dispuşi să plătească un abonament de 190 de lei pe an vor plăti ulterior numai 50 de lei pentru o consultaţie.