\"Noi profităm de o catastrofă mondială. Ar părea oribil, dar aşa este. Sudul Angliei se va bucura în următorii zece ani de clima actuală de pe Valea Loirei, iar în 20 de ani de cea din regiunea Bordeaux\", a explicat Foss, pentru AFP.
Producătorii englezi au început să replanteze mii de hectare de vie, descoperind tradiţii vinicole uitate din vremea romanilor şi a normanzilor, şi au început deja să profite, mai ales că producţia din 2009 se anunţă a fi de excelentă calitate. Producţia va depăşi trei milioane sticle, în creştere cu 50% faţă de media din ultimii cinci ani.
Satisfacţia britnicilor ar putea fi însă de scurtă durată. Dacă 2 grade C în plus ar reprezenta un avantaj pentru calitatea strugurilor, situaţia ar fi cu totul alta dacă temperatura aerului ar creşte cu între 6 şi 8 grade până la finalul acestui secol.
Producţia de vin britanică nu va fi însă suficientă pentru a acoperi nevoile englezilor. Aceştia vor continua să rămână primii importatori mondiali de şampanie, cu 30 milioane de sticle pe an, iar doar 0,3% din vinul consumat de aceştia este de origine britanică.