Tabloul pictat de Camille Pissarro a fost păstrat până miercuri într-o bancă din Capitală, de unde a fost adus cu un transport special pentru a fi prezentat presei în Capitală, la sediul casei de licitaţiii.
Lucrarea face parte din colecţia Dr. Dona şi a fost retrocedată moştenitorilor proprietarului de către Muzeul Naţional de Artă al României. Din aceeaşi colecţie fac parte tablourile "Port" de Marcel Iancu (200.000 de euro) şi "Aişe", al lui Camil Ressu (250.000 de euro), care vor fi scoase la licitaţie tot pe 25 iunie. Cu acelaşi prilej, publicul va avea ocazia să cumpere lucrări semnate de Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu şi Dumitru Ghiaţă.
Pictorul francez Camille Pissarro (1830-1903) este privit de mulţi ca fiind părintele impresionismului. Pissarro a avut un efect profund asupra multor artişti contemporani cu el, printre care Paul Cezanne şi Paul Gauguin, cu care a lucrat în secolul XIX-lea, în Franţa. Viziunea sa revoluţionară asupra picturii şi a compoziţiilor inovatoare a influenţat impresionismul şi neo-impresionismul şi a ajutat la formarea viitoarei arte moderniste.
Casa de licitaţii Artmark organizează anual patru licitaţii de anvergură (de iarnă, primăvară, vară şi toamnă) şi o serie de expoziţii şi licitaţii tematice. Operele prezentate acoperă arta plastică clasică, modernă şi contemporană, autorii acestora fiind printre cei mai renumiţi artişti români.
Începând cu evenimentul din toamna anului 2009, Artmark va introduce sistemul de licitaţie electronică, cu un grad crescut de confidenţialitate pentru participanţi.