Cei care pornesc în drumeţii confundă muntele cu strada şi pleacă îmbrăcaţi ca pe bulevard, fără echipament corespunzător şi se abat de la traseele marcate. Pe un traseu de o dificultate de medie, toate persoanele pe care le-am întâlnit nu erau echipate corespunzător.
Dintr-un bun prieten muntele se poate tranforma într-o clipă într-un veritabil duşman. Asta dacă nu eşti echipat corespunzător. În ultima lună, la Braşov, în Piatra Craiului trei oameni şi-au pierdut vieţile după ce s-au abătut de la traseele marcate. Ioan Pivodă, şeful salvamontului, a explicat ce nu trebuie să lipsească unui turist: "Ei trebuie să aibă la ei, în rucsac întotdeauna haine de schimb, o pelerină de ploaie, lanternă, pentru că dacă sunt surprinşi de întuneric să poată să continue traseul".
Din cauza unei viituri puternice, doi turişti au pierdut lupta cu muntele în iulie. Săptămîna trecută, un turist german a murit după ce a alunecat într-o râpă. În weekendul trecut, doi tineri din Israel au fost salvaţi în ultima clipă de salvamontişti. Aceştia spun că traseele cele mai dificile sunt în masivul Piatra Craiului unde, într-o lună, s-au petrecut nu mai puţin de opt accidente.