Potrivit topului realizat de Ziarul Financiar, aceste oraşe oferă cele mai multe oportunităţi de carieră şi cele mai mari salarii. Deloc de neglijat, marile oraşe sunt şi printre singurele în care încă se mai fac angajări.
Criza nu a schimbat semnificativ clasamentul celor mai bune oraşe în care să lucrezi. În continuare, clasamentul ar putea fi simplificat la Bucureşti versus restul ţării. Acesta este cel de-al doilea clasament al oraşelor în funcţie de atractivitatea pentru angajaţi realizat de ZF. Şi în topul de anul trecut, pe primele locuri s-au clasat Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov şi Sibiu.
Capitala oferă cele mai diversificate oportunităţi de carieră, cele mai mari salarii şi are cea mai scăzută rata a şomajului - 1,9%. Mai mult decât atât, peste 90% din multinaţionalele prezente în România au sediul în Bucureşti.
Oraşe precum Braşov, Sibiu, Constanţa, Iaşi, Ploieşti sau Arad ocupă locuri mai puţin privilegiate în clasamentul făcut de oamenii de afaceri, întrucât nu oferă perspective de business şi nici nu se pot compara cu Cluj-Napoca sau cu Timişoara în ceea ce priveşte nivelul investiţiilor străine atrase.