"Vă trimit această scrisoare fiind extrem de preocupat de impactul crizei financiare globale asupra economiei româneşti, asupra economiilor emergente ale noilor state membre din UE. Ani în şir aceste economii au constituit regiunea cea mai dinamică a Uniunii din punct de vedere economic. În România şi celelalte state noi membre, au fost întreprinse reforme cuprinzătoare, economiile noastre deschizându-se către lumea exterioară. La intrarea în UE sistemele noastre financiare s-au liberalizat total.
În anii din urmă, creşterea noastră economică a fost alimentată de expansiunea foarte rapidă a creditului către sectorul neguvernamental, care a fost susţinută de băncile străine ce operează pe pieţele noastre. Aceasta este prima explicaţie a deficitelor externe care au însoţit creşterea economică înaltă. Este lesne de constatat că cea mai mare parte a datoriei externe a României aparţine sectorului privat şi că datoria publică este mică." Citeşte întreaga scrisoare AICI
În acest context, liderul opoziţiei a spus că PNL a cerut o dezbatere în Parlament, pe 10 martie, în prezenţa primului-ministru Emil Boc, cu intenţia de a-i solicita prezentarea unui program anticriză coerent. În opinia lui Tăriceanu, este "inacceptabil" că nu există un astfel de plan discutat de Guvern şi că nu au avut loc discuţii în Legislativ pe acest subiect cu ocazia dezbaterii bugetului.