Este o tradiţie în mai toate zonele ţării să se ţină târg în preajma Floriilor, înainte de Paşte, ca tot omul să se înnoiască şi să îşi cumpere cele trebuincioase pentru întâmpinarea marii sărbători a Învierii.
Târgul a adunat meşteri, meşteşugari, negustori şi breslaşi din toate zonele ţării care au adus cu ouă încondeiate, icoane, pristolnice, scoarţe şi blide, lemn, ibrice de alamă, împletituri, ii şi tot felul de cusături. VEZI VIDEO
Şi copiii au fost răsfăţaţi anul acesta de maeştrii cofetari cu pască, cozonaci, miere, acadelele şi nuga, turta dulce şi kurtos kolacs.
Duminica Floriilor sau Floriile se sărbătoreşte în fiecare an în ultima duminică dinaintea Paştelui. În mod tradiţional oamenii merg la biserica pentru a sfinţi crenguţe de salcie pe care le pun la geamuri, la uşi sau la porţi.
În unele părti ale ţării, locuitorii de la sate se încing cu ramurile de salcie peste mijloc. Credinţa spune că acest ritual îi apără de boli şi îi face mai robuşti. De asemenea, apară casa de rele şi o protejează de evenimente neplăcute.