Oficiul de Stat pentru Mărci şi Invenţii a a alocat pentru acest an 200.000 de euro pentru servicii de transport aerian şi feroviar, şi alţi 869.539 euro pentru servicii apărute ca necesare pe parcursul anului.
Mai mult, OSIM îşi premiază angajaţii cu sume importante de bani la fiecare câteva luni. Astfel, angajaţii au primit de Paşte prime de 300 de euro. De Crăciun, îi aşteaptă o altă primă de 350 de euro. În plus, salariaţii primesc, o dată la trei luni, bonusuri în valoare de 600 de lei. La acestea se adaugă prime de vacanţă de 1.200 de lei pentru fiecare salariat.
Agenţia Naţională pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară a alocat din banii publici 37.348 euro pentru servicii de catering şi 56.022 euro pentru materiale promoţionale.
În plus, angajaţii beneficiază în fiecare lună de sporuri consistente: spor de dispozitiv – 25%, spor de arhivă – 10%, spor relaţii cu publicul – 10%,
spor pentru orele suplimentare şi orele lucrate în zilele libere şi sărbători legale – 100%, spor condiţii periculoase – 10%
Directorul ANCPI, Mihai Busuioc, a declarat în emisiunea Realitatea te priveşte că s-a renunţat, începând din această lună la acordarea anumitor beneficii.
''Am hotărât să nu mai acordăm salariu de merit, ore suplimentare, premiul de 2%, care se acordă personalului contractual. Începând cu luna mai am hotărât să reducem indemnizaţiile de conducere'', a declarat Mihai Busuioc.
De asemenea, potrivit directorului ANCPI, serviciile de catering nu erau pentru angajaţi, ci pentru invitaţii de la conferinţa FAO, pe care România o va găzdui abia în luna martie, anul viitor.
Romsilva cheltuieşte 420.638 euro doar pe hainele de serviciu ale angajaţilor, la care se adaugă 602.873 euro pentru costume bărbaţi, taioare femei - 411.000 euro pentru încălţăminte cu feţe piele, 85.000 de euro pentru încălţăminte de oraş, 128.000 de euro pentru pălării şi articole pentru acoperit capul.
Angajaţii nu duc lispă nici de sporuri. Romsilva acordă spor de şantier – între 8% şi 10%, spor ore suplimentare – între 75% şi 100% pentru fiecare oră şi
spor pentru condiţii de stres – între 20% şi 30%.
La toate acestea se adaugă şi primele: de vacanţă – 300 lei/salariat, primă de Crăciun – 300 lei/salariat şi primă de Paşte - 300 lei/salariat.
Nici angajaţii de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare nu simt criza. Ei beneficiază de spor de fidelitate – între 6% şi 21%,
spor limbi străine – 15% şi
spor de antenă – 5%.
Pe lângă sporuri angajaţii CNCAN sunt răsfăţaţi şi cu prime consistente: primă de Paşte – până la 50% din salariul de bază mediu brut pe CNCAN,
primă de Crăciun - până la 50% din salariul de bază mediu brut pe CNCAN şi
primă de vacanţă – un salariu de bază lunar.
Autoritatea Naţională Apele Române a alocat 70.761 pentru servicii de formare în management şi alţi 100.000 de euro pentru servicii de consultanţă juridică.
În plus, au fost angajate 24 de persoane fără concurs (pe bază de cerere), iar indemnizaţia pentru membrii Consiliului de Administraţie este de 20%
din salariul demnitarului şi nu 1% conform reglementărilor actuale.