Silviu Sergiu scrie în articolul \"Toţi oamenii generalului\", din Evenimentul Zilei despre reacţia politicienilor Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc şi Marian Vanghelie la problemele cu justiţia ale senatorului PSD, Cătălin Voicu. \"Dumitru Iliescu a fost ofiţer în Ministerul Apărării Naţionale, ocupând, la un moment dat, poziţia de secretar UTC la Comitetul Politic Su perior al Armatei. Revoluţia din \'89, l-a prins cu gradul de maior de TAB-uri (Transportoare Blindate). Pe 26 decembrie 1989, Dumitru Iliescu a înfiinţat o grupare militară de patru ofiţeri MApN, care avea drept misiune să-i protejeze pe membrii im por tanţi din conducerea Frontului Salvării Naţionale, inclusiv pe Ion Iliescu. (...) (Aceşti ofiţeri i-au stat aproape lui Ion Iliescu în toate momentele fierbinţi de după Revoluţie - n.a.). Ulterior a fost înfiinţată Unitatea Specială de Pază şi Protocol (USPP). Director a fost numit Dumitru Iliescu, la acea vreme colonel. Până la sfârşitul mandatului lui Ion Iliescu, în 1996, a fost înaintat în grad de două ori, până la gradul de general de divizie (cu 2 stele). După ce Emil Constantinescu a devenit preşedinte, Dumitru Iliescu a fost numit la comanda Brigăzii 16 Jandarmi din Bacău (Vezi şi „Relaţia Cătălin Voicu- Viorel Hrebenciuc”). A fost trecut în rezervă de către Ion Iliescu, pe 21 decembrie 2004, cu gradul de general cu patru stele\".
În cotidianul Gândul, Marius Niţă, compară în editorialul \"Renumărarea României\", renumărarea voturilor nule dispusă de Curtea Constituţională e la fel de utilă ca o vizită la psiholog pentru Mircea Geoană şi pentru PSD. \"Pentru Mircea Geoană şi pentru PSD, renumărarea voturilor nule dispusă de Curtea Constituţională e la fel de utilă ca o vizită la psiholog. Pacientul se întinde comod pe canapea şi e pus să povestească în scris, prin sesizări, ce-a păţit şi cum a fost traumatizat. În acest fel, o parte din frustrare dispare, bolnavul uită sau trece mai uşor peste tâmpeniile monumentale pe care le-a făcut în campania electorală şi va putea accepta mai uşor înfrângerea. Biroul Electoral Central contribuie la relaxare numărând hipnotic: un vot, două voturi… o oaie, două oi, trei oi. (...)Exemplu de caz e Clujul lui Emil Boc. Curtea decide renumărarea voturilor nule, renumărare care ar fi trebuit să se facă la Bucureşti, de Biroul Electoral Central. La Cluj, Biroul Judeţean din care fac parte toţi reprezentanţii partidelor politice renumără voturile, ca să ştie ce numără colegii din Capitală. Chiar şi fără asta, voturile valabile ce ar fi fost anulate prin aplicarea a încă unei ştampile sunt bune anulate.\"
Petre Barbu, scrie în Adevărul despre \"Eterna propagandă\", asemânând votul din 2009 cu cel din 1990. \"După 20 de ani am votat împinşi de aceeaşi propagandă primitivă ca cea din 1990. În 2009 am votat la fel ca în 1990, sub tirul propagandei: împotrivă! Dacă am votat cu Băsescu, înseamnă că am votat împotriva mogulilor de presă, a comunistului Ion Iliescu, a sforarului Hrebenciuc şi împotriva analfabetului Vanghelie. Dacă am votat cu Geoană, am vrut să scăpăm ţara de dictatorul Băsescu, de incompetentul Boc, de alunecosul Berceanu, de instabilitatea politică, de scandalurile care nu se mai opresc şi de cârdăşia portocalie. Propaganda din 2009 îmi aminteşte de scrutinul din 1990. Atunci am votat pentru Ion Iliescu, dar împotriva celor care n-au mâncat salam cu soia, împotriva Golanilor care vor să destabilizeze ţara, a „moşierului\" Ion Raţiu, a „industriaşului\" Radu Câmpeanu, a ţărăniştilor care vor să-i aducă pe chiaburi, nu ne vindem ţara!, să moară Coposu!\"