Procurorii urmau să analizeze, miercuri, documentele ridicate, luni, de la sediul societăţii PIC, deţinută de Cornel Penescu.
Patronul FC Argeş, Cornel Penescu, este cercetat de procurorii anticorupţie pentru trei infracţiuni de dare de mită, iar preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, Gheorghe Constantin, pentru două infracţiuni de luare de mită, potrivit unui comunicat al DNA remis marţi.
În comunicat se arată că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti efectuează cercetări penale faţă de Cornel Penescu, acţionar majoritar la Clubul de Fotbal FC Argeş Piteşti şi acţionar şi asociat la SC PIC S.A. Piteşti şi la alte societăţi comerciale, în sarcina căruia s-au reţinut trei infracţiuni de dare de mită, dintre care două în formă continuată.
Gheorghe Constantin este acuzat de două infracţiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată, iar Cristian Dan Libertatu, fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, de o infracţiune de luare de mită.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că Penescu a remis direct, în două tranşe, suma de 290.000 de lei lui Gheorghe Constantin, pentru ca acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, să delege arbitri agreaţi de patronul FC Argeş la meciurile disputate de Fotbal Club Argeş în sezonul 2008 – 2009 şi pentru a promova în Lotul A un arbitru protejat de acesta.
De asemenea, a mai rezultat că Penescu a remis, prin intermediul lui Liviu Ilie Făcăleaţă, suma de 4.000 euro lui Dan Cristian Libertatu, director la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu în ce priveşte competenţele pe care le avea Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş faţă de activitatea derulată de societatea comercială controlată de Penescu.
Potrivit procurorilor, suma de bani a fost remisă şi pentru ca societatea să nu fie sancţionată contravenţional, iar reprezentanţii acesteia să obţină informaţii nepublice privind eventualele controale efectuate de reprezentanţi ai Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş.
Pe 13 aprilie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore. La data de 14 aprilie 2009, Tribunalul Argeş a dispus măsura arestării preventive pe 29 de zile a celor patru persoane.
În aceeaşi cauză, se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, precizează DNA.