Cea mai afectată de disponibilizări a fost Capitala, unde s-au făcut pe tot parcursul acestui an peste 11.000 de disponibilizări. Pe locul doi se află judeţul Timiş cu aproape 9.400 de oameni care au rămas fără loc de muncă. Disponibilizări masive, de ordinul miilor au avut loc şi în judeţele Prahova, Braşov, Galaţi sau Sibiu.
Luna ianuarie a fost cea care a lăsat cei mai mulţi români fără loc de muncă. În total, în prima lună a acestui an, au avut loc 18.000 de concedieri colective, iar judeţul cel mai afectat a fost Timiş cu peste 1.600 disponibilizări. Au urmat apoi lunile februarie şi martie cu aproximativ 13.000 de concedieri şi respectiv 16.250, iar cei mai afectaţi au fost bucureştenii şi prahovenii.
În vară, patronii au renunţat mai puţin la personal. Lunile care au adus cei mai puţini şomeri sunt iunie şi august. În fiecare dintre aceste luni au fost lăsaţi fără slujbă în jur de 6.000-7.000 de persoane. Toamna a adus noi valuri de concedieri, iar în luna octombrie s-au înregistrat aproape 7.000 de concedieri.
Cele mai afectate domenii sunt construcţiile, fabricarea autovehiculelor, extracţia de petrol şi gaze. În luna octombrie rata şomajului a ajuns la 7,1 la sută, în continuă creştere de la începutul anului.