Maria Antonia Iglesias, din Catalonia, Spania, a spus că noul dispozitiv îi permite să ridice un pahar, să ţină vesela şi să scrie pentru prima oară de când şi-a pierdut degetele în urma unei boli. Mecanismul a fost construit de inventatorii mâinii bionice „i-Limb”. Aceştia şi-au dat seama că ar putea să face acelaşi lucru pentru alte 1,2 milioane de oameni din lume care au degete lipsă.
Pierderea a două degete poate reduce eficienţa mâinii cu până la 40%. Maria şi-a pierdut degetele în urma unui şoc septic, în 2003 şi se numără printre primii care şi-au primit degetele bionice, numite ProDigits, acestea costând între 57.000 şi 73.000 de dolari.
Degetele false, care sunt aceperite cu un piele sintetică, sunt controlate cu ajutorul unor senzori mioelectrici, care preiau semnalele de la restul de muşchi rămaşi în mână.
„Nu a existat o asemena soluţie, până acum, în comunitatea persoanelor cărora le-au fost amputate degetele”, a declarat Phil Newman, director de marketing la Touch Bionics\'.