Astfel, suspecţii aflaţi în atenţia procurorilor DIICOT au la activ de la infracţiuni cu caracter economic, cum ar fi falsificarea unor documente vamale, până la infracţiuni cu violenţă, cum ar fi tentativă de omor, spun sursele NewsIn.
"Sunt nişte interlopi rurali şi nu de oraş", îi caracterizează plastic un procuror, referindu-se la modul acestora de a acţiona.
"E greu de crezut că se va ajunge la vreun nume mare din rândul autorităţilor, pentru că nu e stilul lor de a acţiona. Ei nu dau şpagă la şeful poliţiei, ei dau şpagă la poliţistul care îi opreşte pe stradă. În general ţin foarte mult la banii lor, preferă să-şi facă locuinţe cu 20 de camere, din care oricum folosesc doar trei, decât să dea banii la vreun şef de poliţie", explică sursele NewsIn.
Potrivit aceloraşi surse, gruparea de la Borşa este una şi foarte violentă, membrii neavând nicio ezitare să se bată cu forţelor de ordine.
"Sar la bătaie foarte rapid dacă nu faci cum spun ei, chiar dacă tu, să zicem, eşti poliţist. Şi mai este un lucru. Atunci când au de făcut o golănie, o fac împreună cu toată familia. În sensul că se implică şi nevestele, şi copii", spun sursele judiciare contactate de NewsIn.
Ofiţerii DIICOT au reuşit să-i prindă pe toţi cei 15 suspecţi în furtul utilajelor industriale.
Joi dimineaţă, începând cu ora 6.00, au fost în desfăşurare peste 60 de percheziţii în judeţele Maramureş, Timiş, Arad, Vâlcea, Cluj şi Constanţa, vizându-i pe membrii unei grupări suspectaţi de furturi de utilaje de construcţii din străinătate, care, ulterior, erau comercializate sau date în folosinţă contra cost pe teritoriul României.