La sfârşitul anului 2005, eMag anunţa o cifră de afaceri de 10 milioane de euro. Vestea făcea ocolul Internetului românesc în timp record şi declanşa strigătul de luptă al multor antreprenori care, odată convinşi de potenţialul retailului online, au început să caute metode prin care să-şi adjudece o felie din piaţă.
“Never do an enemy a small injury” spunea în iulie 2006 Dragoş Manac pe blogul său, în articolul intitulat “Let’s kill eMag”. Alexandru Circei, fondatorul LiveMag.ro - cel mai premiat magazin la a patra ediţie a Galei Premiilor eCommerce, care a luat acasă trofeul pentru cel mai bun start-up, cel mai bun magazin de IT şi premiul publicului, recunoaşte că de aici a pornit ideea sa de a intra în ecommerce.
“LiveMag.ro s-a născut în urmă cu aproximativ trei ani, după ce am citit articolul lui Dragoş Manac. M-a atras potenţialul pieţei şi cifrele vehiculate în articol însă, dincolo de acestea, a fost în primul rând vorba de o provocare. Am ţinut neapărat să deschid tot un magazin online de IT&C fiindcă aceasta era deja una dintre cele mai agomerate pieţe ale ecommerce-ului şi am vrut să văd daca pot să îmi măsor forţele cu această provocare.”
Spre deosebire de ceilalţi antreprenori, care s-au grăbit să intre în luptă şi să concureze eMag cu ce instrumente aveau la îndemână, Circei şi-a pregatit vreme de doi ani intrarea în arenă. “Primul lucru pe care l-am făcut a fost să studiez piaţa. Am observat câte probleme avea eMag în acel moment pe partea de client service şi de navigabilitate în site (usability) şi am fost convins că eu pot face asta mai bine. Am studiat marile magazine din afară, precum amazon.com, bestbuy.com, buy.com sau dell.com, şi doi ani mai târziu, pe 25 martie 2009, lansam LiveMag.ro.”
Citeşte pe Antreprenor.NET care sunt secretele magazinelor online premiate la Gala Premiilor eCommerce,cât au investit şi care sunt sfaturile lor pentru antreprenorii din retailul online.