Graţie implanturilor societăţii S&V Technologies, un leu de mare dintr-un parc acvatic din California poate să vadă din nou şi şi-a reluat spectacolele, un cangur dintr-o rezervaţie australiană şi-a recăpătat vederea iar o leoaică cu probleme grave la ochi din România a fost vindecată.
Lentilele "made in Germany" au fost folosite cu succes pe zeci de animale de companie, cai de curse, animale de la circ, specii sălbatice din rezervaţii şi chiar pe câini însoţitori pentru nevăzători.
Lentilele vin pe toate măsurile: implanturi minuscule pentru pisici sau mari cât un pumn pentru elefanţi. Acestea sunt implantate în cadrul unei intervenţii chirurgicale simple în principiu, dar delicate în practică, mai ales din cauza anesteziei.
"Dacă animalele foarte mari rămân culcate prea mult în timpul operaţiei, inima va suferi o presiune foarte puternică. La girafă, de exemplu, capul nu trebuie să stea niciodată mai jos decât inima", a explicat purtătorul de cuvânt al S&V Technologies.
Principalul obstacol în dezvoltarea tehnologiei germane este formarea insuficientă a veterinarilor. Pentru a remedia problema, societatea organizează cursuri în weekenduri pentru oftalmologii veterinari.