Foştii senatori Ilie Ilaşcu şi Szabo Karoly Ferenc susţin că este greu de demonstrat sau de infirmat existenţa unor închisori ale CIA pe teritoriul României, în timp ce Teodor Meleşcanu afirmă că nu există indicii privind prezenţa unor asemenea centre de detenţie.
Ilie Ilaşcu, care a reprezentat PRM în Comisia de anchetă a zborurilor CIA în România, are dubii asupra concluziilor Comisiei afirmând că aceasta nu a avut la dispoziţie documentele care să-i permită să spună fără dubii că raportul Dick Marty nu conţine informaţii adevărate.
"Partea română nu a avut dreptul să verifice avioanele americane ce au aterizat la Mihail Kogălniceanu sau la Otopeni, deşi era obligată prin Constituţie să vegheze ca nu cumva teritoriul României să fie tranzitat de arme de distrugere în masă. Prin acordul cu americanii, nu s-a verificat nimic. Avioanele au aterizat, au alimentat şi au decolat, dar nimeni nu s-a uitat în ele aşa că orice este posibil. Ce era înăuntru, Dumnezeu ştie", a declarat Ilaşcu.
Ilaşcu susţine că cei care au elaborat raportul Dick Marty au avut mai multe documente decât Comisia română de anchetă şi nu a exclus ca raportul să fie neconcludent pentru a nu-i irita pe americani, peremistul susţinând că de anchetă s-au ocupat mai mult Norica Nicolai şi George Maior, actualul şef al SRI.
Meleşcanu a precizat că ştiri precum cele din publicaţia americană pot să aducă prejudicii României şi s-a pronunţat pentru stabilirea unor reguli mai clare ale colaborării cu partea americană astfel încât speculaţii de acest gen să nu mai fie posibile. "Acest tip de ştiri au un impact negativ asupra imaginii României şi acest lucur ar trebui să ne dea de gândit (...) Este nevoie de un cadru juridic care să statueze foarte clar regulile care ar trebui urmate pe viitor în situaţii ca acestea".
Fostul senator UDMR Karoly Szabo a spus că membrii Comisiei de anchetă au solicitat la vremea respectivă doar documente privind zboruri ale serviciilor americane efectuate pe teritoriul României, nu despre existenţa unor clădiri care să aibă rol de închisoare. "Necazul acestor demersuri este că nu poţi să dovedeşti că a fost şi nu poţi să dovedeşti că nu a fost", a spus Szabo. Pe de altă parte, el are dubii că fostul oficial american Kyle Foggo ar fi avut acces la asemenea informaţii în cazul în care ar fi adevărat că CIA a înfiinţat centre de detenţie în România.
Potrivit raportului redactat în 2006 de Comisia parlamentară de control al presupuselor zboruri CIA în România, condusă de senatoarea Norica Nicolai, nu se poate dovedi că în România au fost zboruri CIA, cu atât mai puţin centre de detenţie ale suspecţilor de terorism. La vremea respectivă, Norica Nicolai spunea că este exclusă existenţa unor centre de detenţie ale CIA pe teritoriul României.
Pe de altă parte, au existat şi rapoarte europeane, cel al parlamentarului elveţian Dick Marty fiind şi cel mai dur la adresa României, întrucât menţiona un zbor care ar fi aterizat la Timişoara pe 25 ianuarie 2004, date infirmate de autorităţile de la Bucureşti.
Raportul mai preciza că, în alte cazuri similare, două astfel de zboruri pe timp de noapte au transportat suspecţi către centre de detenţie din Afganistan.