Aproape toţi instrumentiştii fanfarei au lucrat în armată şi sunt pensionari. Oamenii sunt decişi să renunţe la muzică pentru că salariul pe care îl încasează acum este mai mic decât pensia de militar.
Şi cei patru instrumentişti care nu sunt pensionari rămân pe drumuri. "18 instrumentişti din 22 intră sub incidenţa OUG. Practic avem alte patru victime colaterale, alţi patru instrumentişti care îşi vor pierde locul de muncă", a spus Aurelia Bratu, purtătorul de cuvânt al Centrului Cultural Dunărea de Jos, Galaţi.
Singura persoană care speră ca fanfara să reziste este dirijorul Marin Boroghină. Fost şef al muzicilor militare timp de mai multi ani, maestrul a reuşit, cu mari eforturi, să înfiinţeze fanfara la Galaţi, în 2002, şi nu vrea ca totul să se piardă din cauza unei decizii luate fără o analiză seriosă. "Dacă totuşi primeşte o pensie, este pentru că statul s-a folosit de acea persoană şi şi-a făcut restructurare", a pus acesta.
Autorităţile locale caută o soluţie pentru ca oraşul Galaţi să nu rămână fără fanfară. Instrumentiştii speră ca premierul Emil Boc, un fan al muzicii de fanfară, să-i poată ajuta.