Cel mai secetos sezon din Liga I pare să se încheie pentru unele echipe, dacă ne raportăm la banii pe care îi vor încasa participantele noastre în grupele cupelor europene. Infuzia de capital în propriile pepiniere şi mai multe transferuri din campionatul intern ar asigura un circuit financiar care ar stabiliza cât de cât situaţia economică şi a altor cluburi, asta dacă patronii nu se vor repezi să-şi bage profitul în buzunar.
Până una alta, bani par să fie. Numai ca urmare a simplei prezenţe în această fază, cele cinci formaţii româneşti vor primi în total o sumă situată în jurul a 20 milioane euro, fiind incluse aici bonicaţia de calificare în grupe, plata ca urmare a drepturilor de transmisie tv şi cota de piaţă. 9,5 milioane euro din această sumă ar reveni campioanei Unirea Urziceni, celelalte patru formaţii, Steaua, Dinamo, CFR Cluj şi FC Timişoara, fiindu-le atribuită o medie de 2,5 milioane, probabil cu un plus pentru roş-albaştrii şi un minus pentru Timişoara, nou-venită în cupele europene.
Dacă arena din Ghencea s-ar umple la toate meciurile pe care le vor disputa aici Steaua şi Unirea Urziceni ar mai rezulta cinci milioane, cam tot atât urmând să le revină, în total şi celorlalte formaţii. În Champions League, o victorie se plăteşte cu 600.000 euro, iar un egal cu 300.000, în timp ce premiile în Europa League sunt de 140.000 la victorie şi 70.000 la egal. Dacă s-ar adeveri spusele lui Mircea Sandu, că Unirea va face patru puncte (egal şi victorie), ar mai însemna un plus de 900.000 euro, iar în cele 20 de meciuri din Europa League, zece victorii (Steaua - patru, CFR, Dinamo şi CFR câte două) ar mai aduce 1,4 milioane.
Calificarea în primăvara europeană, posibilă pentru cel puţin două formaţii, ar mai aduce 400.000 de euro, fără încasările din bilete. Rezultă un total în jurul sumei de 33 de milioane euro, aproape de trei ori mai mare decât bugetul FRF pe 2009 (12,4 milioane euro) şi de 13 ori bugetul Unirii Alba Iulia şi al altor formaţii care şi-au pus deoparte 2,5 milioane euro pentru sezonul în curs.