Asociaţia de proprietari a blocului de pe Şoseaua Colentina a fost amendată cu 7.000 de lei pentru neîntreţinerea corespunzătoare a imobilului şi va trebui să achite încă 20.000 de lei, costuri pentru degajarea molozului rezultat după prăbuşirea tencuielii de pe faţadă, anunţă edilii sectorului 2.
Este a treia oară când se desprinde tencuiala de pe acest bloc, a spus un telespectator. Locatarii au declarat că au anunţat în mai multe rânduri autorităţile în legătură cu această problemă, însă acestea nu au luat măsuri.
Dorinel Lefter, directorul Direcţiei de Control din cadrul sectorului 2 a declarat că "asociaţia de proprietari este obligată să asigure calitatea în construcţii în ceea ce priveşte comportarea în timp a blocului de locuinţe şi să întreprindă toate demersurile în privinţa punerii în siguranţă a construcţiei respective". În plus, acesta a completat că "Primăria sectorului 2 nu are nici un fel de obligaţie vizavi de o proprietate a unei asociaţii care este considerată o persoană juridică".
La rândul său, primarul sectorului 2 Neculai Onţanu, a precizat că "este vorba de o cădere de tencuială de pe un colţ al blocului. La momentul construcţiei, amorsa pentru tencuială a fost dată superficial şi probabil că şi tencuiala a fost fost dată pe timp de iarnă".
În luna martie, o fetiţă de 13 ani din Oradea a ajuns la spital după ce i-a căzut în cap o bucată de tencuială. Fata mergea alături de bunica şi tatăl său când bucăţi de tencuială şi tablă, din acoperişul unei clădirii, au căzut peste ei. Imobilul care se dezintegrează este vechi de aproape 100 de ani şi a fost revendicat. Din cauza litigiului dintre moştenitori şi municipalitate, de câţiva ani, aici nu au mai fost făcute reparaţii.