"(PSD şi PD-L, n. red.) nu vor fi niciodată de aceeaşi parte a baricadei. Avem un parteneriat în interes naţional pe care trebuie să-l respectăm. Acum sunt de aceeaşi parte pentru România, dar nu de aceeaşi parte ideologică şi politică", a spus Emil Boc.
"Vom fi în permanenţă competitori electorali", a subliniat Boc, în a cărui opinie "doi adversari maturi şi responsabili pot să se respecte chiar în competiţia electorală, fiecare apărându-şi culoarul ideologic".
"În calitate de preşedinte de partid şi de prim-ministru, eu sunt direct preocupat de soarta guvernului, ne interesează mai puţin disputele politice şi şicanele", a mai spus Boc. "Mă bazez pe faptul că aceste două paritide au învăţat că, mai ales în perioade în care ai nevoie de o anumită coeziune, e inutil să-ţi pierzi timpul pe replică la contra-replică şi pe discuţii politicianiste", a spus premierul.
Acesta a mai spus că rezultatele obţinute de cele două partide la alegerile europarlamentare vor reprezenta un indicator al poziţiilor ocupate de PSD şi PD-L, dar nu unul decisiv, care să schimbe raportul de forţe în Guvern.
"Alegerile eurparlamentare nu au niciun fel de influenţă internă nici pentru componenţa Parlamentului României, nici pentru alegerile prezidenţiale, dar pot da un semnal", a mai spus Boc.
El a ţinut să precizeze faptul că votul la europarlementare este unul de listă, în timp ce votul la prezidenţiale este unul uninominal.