"Nu e prima dată când plec de la acest minister. Eu tot timpul am fost în sistemul de învăţământ şi nu pot să spun că mă despart de el", a declarat Ecaterina Andronescu.
Premierul Emil Boc a spus că a ales să vină la Ministerul Educaţiei pentru că vine din mediul universitar şi în ultima perioadă s-a familiarizat cu problemele din acest minister pentru că a lucrat la legea educaţiei, alături de Ecaterina Andronescu.
"Am preluat problemele curente, pregătirea examenelor de Bacalaureat, pregătirea examenelor de trecere din clasa a VIII-a în clasa a IX-a, în privinţa modelelor de evaluări şi subiectele care trebuie finalizate foarte repede. Partea care ţine de noile manuale bazate pe competenţe, care sunt şi în legea educaţiei, e foarte important ca noile manuale să se bazeze pe aceste noi compenţe", a spus Emil Boc.
"Modelele de examene sunt stabilite deja, noi vom face demersuri pentru ca la intrarea în vigoare a noii legi a învăţământului să avem un cadru pentru punerea ei în practică", a mai adăugat ministrul.
Emil Boc vrea să facă economie prin reducerea numărului de secretari de stat din toate ministerele.
"Toţi secretarii de stat de la toate ministerele au fost demişi. Vom proceda la o înlocuire punctuală, vrem să facem o economie substanţială şi de resurse financiare prin demiterea secretarilor şi a cabinetelor aferente. Aici la Ministerul Educaţiei sunt trei secretari de la PSD, principiul e să păstrăm unul, maxim doi secretari de stat, în total, la toate ministerele, realizând astfel o economie".
Emil Boc a spus că va continua dialogul cu sindicatele. Ministerul va funcţiona potrivit legii maxim 45 de zile a mai declarat ministrul.
Ecaterina Andronescu şi restul miniştrilor PSD au demisionat, joi, din cabinetul Boc, în semn de protest faţă de revocarea din funcţie a ministrului de Interne, Dan Nica. Alături de miniştri, vor pleca din funcţii consilierii personali ai acestora şi secretarii de stat social-democraţi.