"Sunt persoane care vor să obţină puncte politice printr-o înşiruire evidentă de dezinformări şi inepţii care n-au niciun fel de legătură cu cadrul legislativ existent. Aceşti oameni sunt fie de rea-credinţă, fie incompetenţi", a spus Găbudeanu.
Potrivit lui Găbudeanu, deputatul PSD Iulian Iancu "a devenit portavocea grupurilor menţionate, deşi, în calitate de preşedinte al Comisiei de Industrii din camera Deputaţilor, ar fi trabuit să dea dovadă de mai multă responsabilitate".
"Iancu m-a sunat ca să-i explic datele contractului Sterling", a spus Găbudeanu, precizând că Iancu a apărut apoi în emisiuni televizate cu dezinformări.
Fostul preşedinte al ANRM a spus vineri că acordul încheiat cu Sterling Resources nu are nimic dubios, iar faptul că fost semnat de Tăriceanu pe final de mandat este doar o coincidenţă.
"Acest contract nu are nimic dubios în el, iar faptul că a fost semnat pe final de mandat de Călin Popescu Tăriceanu a fost o pură coincidenţă. Acreditarea ideii că această concesionare s-a făcut prin inginerii legislative este cât se poate de falsă", a precizat Găbudeanu.
Potrivit acestuia, procedura de licitaţie a început în 1990, atunci când Rompetrol, companie de stat la vremea aceea, a scos la licitaţie 15 perimetre, iar în 1992, când a fost atribuit contractul, România nu avea niciun conflict cu Ucraina.