Agenda Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu include şi alte numeroase producţii de valoare, atât din ţară, cât şi din străinătate.
Pe 28 mai, de pildă, în prima zi a festivalului, pe scena Teatrului Radu Stanca, se va juca piesa "Richard al III-lea", de Shakespeare, în regia lui Tompa Gabor, recent laureat al premiilor UNITER. Spectacolul, care începe la ora 19.00, este o producţie a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj şi a Gyula Castle Theatre din Ungaria.
Pe 29 mai, de la ora 18,00, Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui o reprezentaţie a spectacolului "Livada de vişini", de Cehov, în regia lui Eimuntas Nekrosius. Spectacolul este produs de Zeina Seid-Zade - International Stanislavski Foundation din Rusia şi Theatre Meno Fortas din Lituania.
Pe 30 mai, publicul va putea urmări un alt spectacol pus în scenă de Silviu Purcărete, "Faust", după Goethe, o producţie a Teatrului Radu Stanca. Piesa se va juca de la ora 22.00 în Hala Libra-Balanţa, din Sibiu.
Ziua de 31 mai are în program, printre altele, piesa "Leonce şi Lena", de Georg Büchner, în regia lui Horaţiu Mălăele. Spectacolul, pus în scenă la Teatrul de Comedie din Bucureşti, este programat la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 21.30.
Pe 1 iunie, de la ora 19.00, seară Shakespeare la Teatrul Naţional Radu Stanca. De la ora 19.00, se va juca "Titus Andronicus", în regia lui Masahiro Yasuda, o producţie a Yamanote Jijosha din Japonia.
Pe 2 iunie, Teatrul Gong va găzdui, de la ora 17.00, spectacolul cu piesa "Violet. The life and loves of Violet Gordon Woodhouse", scris şi regizat de Jessica Douglas-Home, o producţie a companiei Woodhouse Production, în asociere cu Mihai Eminescu Trust, fundaţia patronată de Prinţul Charles al Marii Britanii.
Tot pe scena Teatrului Gong va fi prezentat, pe 3 iunie, de la ora 17,00, spectacolul "Noah şi floarea de turn", de Sean McLoughlin, în regia lui Jim Culleton. Spectacolul realizat de Fishamble: The New Play Company din Irlanda.
Pe 4 iunie, de la ora 19.00, la Teatrul Naţional Radu Stanca, este programată piesa "Omul pernă", de Martin McDonagh, pusă în scenă de Radu Afrim la Teatrul Maria Filotti din Brăila.
Pe 5 iunie este programat, de la ora 17,00, la Teatrul Gong, spectacolul "Împăratul şi cerşetorul", de Bertold Brecht, în regia lui Yoshinari Asano. Montarea este produsă de Tokyo Acting Troupe KAZE (Japonia), împreună cu Olivier Comte (Franţa) şi actriţa româncă Ioana Crăciunescu.
În penultima zi a festivalului, pe 6 iunie, teatrul britanic va da din nou întâlnire publicului în sala de la Gong, unde, la ora 17.00, este programat spectacolul "Cina de Crăciun". Piesa, scrisă şi regizată de Oliver Bray, aparţine Until Thursday Theatre Company din Marea Britanie.
Ultima zi a festivalului, 7 iunie, include în program şi spectacolul "Golfo 2.3 beta", după Spiridon Peresiadis, regizat de Simos Kakalas, de la Horos Theatre Company din Grecia. Evenimentul va avea loc de la ora 17.30, în sala de sport a Casei de Cultură a Sindicatelor.
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, intitulat INOVAŢII la ediţia de anul acesta, este cel mai important eveniment de gen din România şi al treilea din lume, ca amploare şi importanţă. Evenimentul va aduce la Sibiu participanţi din 70 de ţări, care, în intervalul 28 mai - 7 iunie, vor prezenta 350 de evenimente în 40 de spaţii de joc. La ediţia de anul acesta se estimează că vor asista în jur de 60.000 de spectatori.