Este legal să ții un copil în brațe când ești în mașină? Ce obligații au pasagerii din spate Toate mașinile sunt prevăzute cu un număr limitat de locuri, iar legea prevede că fiecare pasager e obligat să poarte centura de siguranță. În acest caz, este legal să ții un copil în brațe când te afli în mașină?
Se spală rufe astăzi, în a treia zi de Paște? Ce spun preoții Se spală rufe în a doua și a treia zi de Paşte? Iată ce spun preoţii despre ce avem voie şi ce nu să facem în primele zile din Săptămâna Luminată, cum se numește săptămâna care urmează marii sărbători de Paște.
Florin Piersic, operat chiar în ziua de Paște. Cum se simte marele actor Florin Piersic a fost operat de urgență! Îndrăgitul actor, în vârstă de aproape 90 de ani, a ajuns pe mâinile chirurgilor chiar în ziua de Paște, totul după ce infecția pornită de la genunchi s-a extins până în zona inimii.
Tradiții norocoase împlinite în Vinerea din Săptămâna Luminată Vinerea din Săptămâna Luminată poartă numele de Vinerea Scumpă sau Fântăniţa. Din moși-strămoși, prin împlinirea unor tradiții în Vinerea Scumpă, credincioșii care le respectă se bucură de sănătate și noroc.
Poiana plină cu narcise din România. Unde se află acest loc unic, desprins parcă din basme: oamenii îl compară cu un colț de rai În inima României se ascunde un colț de poveste, un loc fermecător care pare desprins din basme: o poiană sălbatică îmbietoare, îmbrățișată de munți și presărată cu petalele delicate ale narciselor.
Norocul li se schimbă! Zodiile care vor avea parte doar de lucruri bune în Săptămâna Luminată. Vor excela pe toate planurile În Săptămâna Luminată, o perioadă asociată cu bucurie, înțelegere și începuturi pline de speranță, există câteva zodii care se pot aștepta la o serie de evenimente pozitive și reușite pe diverse planuri. Această săptămână specială, care urmează după Paștele creștin, este considerată una benefică din punct de vedere astrologic pentru anumite semne zodiacale. Iată care sunt cele patru zodii care vor excela în Săptămâna Luminată!
Ce poți adăuga în cafea pentru a-i îmbogăți gustul. Ingredientele la care sigur nu te aștepți Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, iar consumul ei sigur a devenit un tabiet zilnic și pentru tine. Există o serie de ingrediente pe care le poți adăuga în cafea pentru a-i îmbogăți gustul. Află ce poți adăuga în cafea pentru a-i îmbogăți gustul.
Când se spală rufele după Paște? Ce sărbători mai sunt în Săptămâna Luminată După Paște începe o nouă săptămână cu sărbători și plină de restricții pentru treburile casnice. Doar două zile au la dispoziție gospodine să spele rufe. Astfel că românii nu vor poni mașinile de spălat în restul zilelor.
Sâmbăta Mare. Tradiții și superstiții. Ce NU ai voie să faci deloc în această zi! Sâmbăta Mare este ultima zi în care se mai fac pregătiri pentru Paști. De obicei, în această zi se sacrifică mielul, care este simbolul lui Iisus în tradiția creștinăAtunci când Iisus a murit pe cruce pentru mântuirea lumii ca un miel nevinovat, a fost numit ”Mielul lui Dumnezeu”, simbolizând sacrificiul său desăvârșit. De obicei, de pe masa creștinilor, în ziua de Paști nu lipsesc preparatele din miel, precum: drobul, borșul de miel, stufatul sau friptura.
Rețete de Paște. Pasca cu brânză, desertul pascal preferat al românilor Pasca cu brânză și stafide este desertul preferat al românilor de Paște. Această rețetă delicioasă combină gustul dulce al cozonacului cu prospețimea brânzei și a stafidelor, oferind o experiență culinară de neuitat.
De ce se zbat venele? Înțelegerea fenomenului de spasme musculare Multe persoane experimentează o senzație neplăcută și adesea neliniștitoare atunci când simt că le "zbat venele". Deși această descriere poate părea ciudată, de fapt, este vorba despre spasme musculare, cunoscute și sub denumirea de fasciculații.
De ce NU trebuie să urezi de Paște "Sărbători fericite!" E păcat mare, spune Biserica Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului.
Cea mai frumoasă stradă din Europa este România. În ce oraș se află și cum și-a obținut renumele România se remarcă cu splendoarea sa naturală și cu obiective turistice deosebite, unice în lume. O dovadă elocventă este faptul că în țara noastră se găsește cea mai frumoasă stradă din întreaga Europă.
Cele 3 tipuri de gelozie. Care este cel mai toxic dintre ele: distruge majoritatea relațiilor și duce la violență Veche de când lumea, gelozia este considerată, de unii, o dovadă de iubire, de alții, doar teamă sau neîncredere. Oricum ar fi, ea reprezintă o reacție, un răspuns emoțional generat de amenințarea de a pierde o relație romantică semnificativă, din cauza unui rival real sau imaginar.
Cel mai mare păcat pe care îl poţi face în Vinerea Mare: alimentul pe care NU trebuie să-l consumi astăzi. Multă lume nici nu ştie cât este de grav În Vinerea Mare nu se fac copturi. În dimineaţa de Vinerea Mare, înainte de răsărit, oamenii alergau desculţi prin rouă sau se scăldau în apă curgătoare pentru a fi sănătoşi tot anul.
Te scot din minți pregătirile pentru Sărbători? Cele mai multe cupluri se ceartă din cauza asta: cum poț fi evitate certurile Bucuria sărbătorilor poate fi umbrită de toată „logistica” din spatele lor și de încărcătura emoțională a mesei în familie, unde toți venim cu propriile așteptări, dorințe ori nemulțumiri.
Salvamont Brașov: 10 sfaturi pentru turiștii care se întâlnesc cu un animal sălbatic Salvamontiştii din Braşov le oferă turiştilor zece sfaturi pentru situaţiile în care aceştia s-ar întâlni cu un animal sălbatic, între care acelea de a nu pleca singuri în drumeţie pe munte, a face zgomot pentru a-şi anunţa prezenţa, a nu se apropia de animale şi de a-şi păstra calmul.
Când are loc următoarea minivacanță în România. Românii au parte de zile libere după Paște După minivacanța de Paște, românii își îndreaptă atenția spre următoarea perioadă liberă, cu gândul la relaxare și planuri de vacanță binecuvântate de căldura care se apropie. După șase zile de odihnă în aprilie, urmează o nouă oportunitate de a petrece timp alături de familie și prieteni, de data aceasta la început de vară, cu minivacanța de Rusalii.
De ce trebuie să pui o linguriță de bicarbonat de sodiu în apă atunci când fierbi ouăle de Paște Acest ingredient ieftin pe care îl pui în apa în care fierbi ouăle pentru Paște le face să se decojească ușor.
Chakra ta dominantă, în funcție de zodie: cum îți influențează aceasta viața, fără ca măcar să-ți dai seama Iată care este chakra dominantă pentru fiecare semn zodiacal și cum îți influențează aceasta viața.
S-a dat startul la spectacole electorale! O primărie din Gorj a dat 13.000 de euro pentru a-l aduce pe scenă pe Dorian Popa: cum s-a prezentat controversatul artist Au început spectacolele electorale, iar primăriile comunelor din Gorj se întrec în artiști de seamă. La Brănești, primăria i-a dat 13.000 de euro lui Dorian Popa, un personaj controversat care a fost prins drogat la volan. Chiar și așa, edilul de la Brănești nu a avut nici o reținere să cheltuie din banii publici pentru a-l avea pe scena din comună.
PROHODUL DOMNULUI. Versurile complete ale Prohodului PROHODUL DOMNULUI. Versuri. În VINEREA MARE, în toate bisericile ortodoxe se săvârșește Denia Prohodului Domnului. Prohodul este slujba de înmormântare a Mântuitorului Iisus Hristos. Versurile Prohodului au fost compuse de Sfântul Ioan Damaschin. Textul Prohodului este împărțit, ca structură, în trei părți, prima parte având 73 de strofe, a doua parte 60 de strofe și a treia parte 43 de strofe. Prima strofă a fiecărei stări este reluată și la sfârșitul ei.
TEST IQ pentru minți luminate. În câte secunde poți observa pisica ascunsă printre flori Astăzi, te provocăm la unul dintre cele mai captivante teste de atenție! Ești pregătit să-ți pui abilitățile la încercare și să descoperi un secret bine ascuns într-o fotografie? Este vorba despre o pisică adorabilă care s-a strecurat printre florile dintr-un magazin. Ai 10 secunde să o găsești!
Încă un restaurant din România le-a cerut părinților să-și țină copiii la masă: controverse în mediul online Un restaurant din Capitală a stârnit controverse pe internet după ce a atras atenția clienților care vin însoțiți de copii că, în timpul vizitei, micuții sunt obligați "să rămână tot timpul așezați la masă".
Doliu uriaș pe scena muzicală! A murit chitaristul american Duane Eddy, unul dintre părinții fondatori ai Rock and roll-ului Doliu uriaș în muzică! Chitaristul american Duane Eddy, considerat de mulți drept unul dintre părinții fondatori ai Rock and roll-ului, a murit la vârsta de 86 de ani. Conform familiei, decesul a survenit pe data de 30 aprilie în Franklin, Tennessee. Artistul a murit de cancer.
Paștele bate la ușă și tu ești în pană de idei? Iată 3 sugestii de antreuri decioase, pe care le poți pregăti rapid Nu pot lipsi de pe masa de sărbătoare pascală antreurile cu ouă umplute, salatele, tartele, de aceea îţi oferim câteva reţete care să te inspire în crearea unui meniu cu care să-i bucuri pe toţi cei dragi care se vor aduna de Paşti.
În Joia mare, veste excelentă pentru românii patrioți și ortodocși! Realitatea Plus va difuza filmul “21 de rubini”, în a doua zi de Paști Realitatea PLUS va difuza filmul "21 de rubini", luni seara, pe 6 mai, de la ora 22.00, în a doua zi de Paști.
Florin Piersic ar fi contactat o infecție nosocomială. Maestrul a ieșit de la Terapie Intensivă Starea actorului Florin Piersic, internat acum la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale la genunchi, la Spitalul Militar, este stabilă. Acesta s-a simtit rău după ce ar fi contactat o infecție nosocomială, in spital, după operație. Maestrul a fost vizitat de familie.
Iubești să călătorești? Trucul simplu care te poate ajuta să găsești oferte mai bune la zborurile LAST MINUTE! Ce trebuie să faci Există câteva trucuri pe care trebuie să le știm, dacă ne dorim să obținem un preț cât mai bun la zborurile last-minute. Putem scăpa de cozi, ori chiar să închiriem o mașină la destinație!
Tradiţii pentru spor şi sănătate în Joia Mare. Se săvârşeşte denia celor 12 Evanghelii. Ce semnifică cele 12 noduri Denia din Sfânta şi Marea Joi recapitulează istoria mântuirii, începând cu Cina cea de Taină şi continuând cu prinderea Mântuitorului în grădina Ghetsimani, aducerea Lui la arhiereii Ana şi Caiafa, condamnarea de către Sinedriu, judecarea de către Pilat, batjocorirea, răstignirea şi moartea, încheind cu punerea Sa în mormânt.