Articolele din categoria TIMP LIBER:

Ce trebuie să le faci piersicilor din grădina ta, pentru a nu le mai cădea fructele/Profimedia
Ce trebuie să le faci piersicilor din grădina ta, pentru a nu le mai cădea fructele. Așa vei obține piersici mari, zemoase și gustoase
Deja ne apropiem de finalul lunii mai, iar pentru românii care au norocul de a avea propria curte, această perioadă din an este una extrem de importantă! Dacă își dorescă să se bucure de o recoltă bogată și delicioasă, trebuie să îngrijească cu atenție pomii fructiferi din curte, iar atunci când vine vorba despre piersici, un truc anume poate face diferența dintre o recoltă gustoasă și una complet ratată!
Afecțiunile hepatice, ameliorate vizibil de o plantă banală. Frunzele, rădăcinile și florile fac minuni pentru ficat/ Arhivă foto
Afecțiunile hepatice, ameliorate vizibil de o plantă banală. Frunzele, rădăcinile și florile fac minuni pentru ficat: tot ce trebuie să știi despre beneficiile sale
Păpădia este o plantă apreciată de secole în medicina tradițională pentru multiplele sale beneficii asupra sănătății. Toate părțile plantei - frunzele, rădăcinile și florile - sunt utilizate în diverse remedii naturale. Aceasta este recunoscută pentru capacitatea sa de a combate balonarea și de a ameliora afecțiunile hepatice, dar și pentru numeroase alte proprietăți terapeutice.
Obiceiul care te îmbătrânește rapid, după 40 de ani. Scapă rapid de el!/ Profimedia
Obiceiul care te îmbătrânește rapid, după 40 de ani. Scapă rapid de el!
Cu toții dorim să ne păstrăm vitalitatea și energia tinereții până la vârsta de 40 de ani, când suntem, în general, sănătoși. Totuși, stilul nostru de viață axat pe muncă poate diminua această vitalitate. Adoptăm adesea obiceiuri care, chiar dacă trec neobservate, pot accelera procesul de îmbătrânire în moduri surprinzătoare după vârsta de 40 de ani. Unul dintre aceste obiceiuri este gestionarea inadecvată a stresului, un dușman tăcut al bunăstării noastre.
Colecție de fițuici din perioada comunistă (foto: Daniela Călugărițoiu)
Așa se copia în Epoca de Aur. Fițuicile erau opere de artă, elevii învățau în timp ce le scriau
Copiatul la teze sau lucrări de control era la modă și în trecut, însă în lipsa tehnicilor moderne elevii erau nevoiți să-și facă renumitele fițuici. Era vorba de bucățele de hârtie, cu dimensiuni cât mai mici, în care copiii încercau să facă rezumate sau să-și noteze unele elemente-cheie, cum ar fi valorile unor constante din matematică sau fizică. Unele dintre aceste fițuici erau adevărata opere de artă, iar elevii reușeau să rămână cu ceva în cap după ce le completau.
Romanian Design Week 2024 prezintă „SynergyX”, experienţa multisenzorială creată de IQOS şi Adrian Damian 
Romanian Design Week 2024 prezintă „SynergyX”, experienţa multisenzorială creată de IQOS şi Adrian Damian
Între 24 mai și 2 iunie, se defăşoară a douăsprezecea ediţie a Romanian Design Week, cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România. Pentru al patrulea an consecutiv, IQOS susține festivalul care contribuie la reconectarea bucureștenilor cu orașul în care locuiesc și reafirmă potențialul industriilor creative locale. Evenimentul aduce laolaltă designerii, antreprenorii locali şi publicul interesat de design şi artă.