Deşi la prima vedere această fotografie pare un trucaj, este reală şi prezintă un fluture care este pe jumătate femelă şi pe jumătate mascul. Condiţia aceasta se numeşte ginandromorfism, scrie descopera.ro.
Ginandromorfismul se întâlneşte la unele specii de păsări, crustacee sau insecte, dar mecanisul care duce la apariţia acestor anomalii este mai cunoscut la acestea din urma. De exemplu, o musculiţă cu cromozomi XX va deveni femelă. Totuşi, un embrion care pierde cromozomul Y se va dezvolta într-un mascul, care va fi însă infertil.
Specialiştii cred că ginandromorfismul apare atunci când doi spermatozoizi diferiţi intră într-un singur ovul. Astfel, se va naşte o insectă care va fi femelă şi mascul într-un singur trup.
În privinţa altor specii, părerile experţilor sunt împărţite. Unii cred că aceste fiinţe sunt de fapt „himere”, adică doi embrioni diferiţi care fuzionează în timpul dezvoltării, fiind astfel opusul unor gemeni identici, care sunt de fapt un embrion care se divide în două trupuri.
Citeşte mai mult pe descopera.ro.