În plus, faptul că pe acest satelit jovian pe care se află apă ajung să cadă comete sau asteroizi care, așa cum s-a demonstrat, pot conține molecule organice complexe considerate a fi pietrele de temelie ale apariției vieții și dezvoltării de ecosisteme complexe mărește interesul oamenilor de știință pentru această lume înghețată unde nu este exclus să existe viață extraterestră, scrie Agerpres.ro.
"Nu este o dovadă directă a existenței vieții, dar mărește considerabil șansele ca oceanul Europei să fie un habitat și mărește considerabil și interesul nostru de a merge acolo și de a-l explora", a comentat coordonatorul acestui studiu, Rónadh Cox, geolog la Williams College din Williamstown, Massachusetts.
Europa are dimensiunea apropiată de cea a Lunii. Suprafața sa este acoperită de o calotă glaciară cu grosimea de 15 — 25 de kilometri. Oamenii de știință sunt de părere că sub această calotă glaciară se ascunde un ocean de apă cu adâncimea de aproximativ 160 de kilometri. "Iar cum majoritatea oamenilor consideră că existența apei este o necesitate pentru apariția vieții, Europa este considerată o posibilă candidată pentru existența unui ecosistem extraterestru" în sistemul nostru solar, a explicat Cox pentru SPACE.com.