Fenomenul are loc o dată la 80 de ani
NASA și comunitatea științifică sunt deja pregătite pentru această explozie cosmică, un eveniment fascinant care va putea fi urmărit de pe Pământ. Steaua care va exploda este o pitică albă situată la aproximativ 3.000 de ani-lumină de planeta noastră. O astfel de explozie este extrem de rară și oferă omenirii o ocazie unică de a asista la un fenomen astronomic extraordinar, care nu se va mai repeta până în următorul secol.
Potrivit astrofizicienilor, această nova va străluci intens și va fi cel mai vizibilă din emisfera nordică. După ce explozia va avea loc, pe cer va apărea o nouă stea, născută din energia eliberată în urma acestui fenomen cosmic.
Explozia de tip „nova” are loc atunci când două stele se apropie foarte mult una de cealaltă, provocând o coliziune spectaculoasă. În urma acestei interacțiuni, steaua explodează și emite o lumină puternică care poate fi văzută cu ochiul liber de pe Pământ. Fenomenul poate dura câteva zile, iar intensitatea luminii și energia eliberată sunt impresionante.
Acest fenomen astronomic extraordinar nu va avea niciun impact asupra Pământului, fiind observat doar ca un spectacol vizual pe cer.