Consiliul a fost, de asemenea informat, asupra următoarelor puncte: derularea Săptămânii Europene a Sportului în septembrie 2016, derularea reuniunii de la Montréal a Agenției Mondiale Antidoping și studiile elaborate de Comisia Europeană pe tema specificității sportului și a contribuției acestui domeniu de acțiune la dezvoltarea regională.
Secretarul de stat român a accentuat faptul că toate cele patru dimensiuni ale bunei guvernări în domeniul sport, și anume transparența, procesul democratic, controlul, echilibrul și solidaritatea, sunt respectate la nivel național, oferind exemple concrete din legislația și practicile naționale în materie.
A fost subliniat că România este evaluată de Agenția Mondială Anti-Doping ca fiind în proporție de 100% conformă cu prevederile Codului Mondial Anti-Doping, angajamentul în acest domeniu fiind reflectat și prin al 2-lea mandat consecutiv deținut de țara noastră ca Vice-Președinte al Conferinței Statelor-Părți la Convenția Internațională a UNESCO împotriva Dopajului în Sport.
În ceea ce privește cooperarea la nivel european, Narcisa Lecușanu a subliniat importanța continuării schimbului de bune practici între statele membre UE și a diseminării rezultatelor obținute.
Sesiunea oficială a Consiliului s-a încheiat cu o dezbatere informală cu reprezentanţi la nivel înalt ai mișcării sportive (IOC, EOC, FIFA, UEFA), în cadrul căreia a fost consolidată colaborarea dintre autoritățile guvernamentale și mișcarea sportivă în vederea unei mai bune organizări a evenimentelor sportive majore.