Marius Vizer a declarat că nu înțelege de ce construcția celui mai mare stadion din România, Arena Națională, a fost realizată de o firmă străină, și nu de una românească. Totodată, a explicat că acoperișul stadionului nu ar trebui să fie o problemă, atâta timp cât materialele folosite la construcția acestuia sunt omologate în Uniunea Europeană.
"În primul rând v-aș întreba unde sunt firmele românești care au construit atâtea edificii și obiective strategice până acum și de ce e nevoie ca o firmă străină să construiască Arena Națională? Din ambiție și naționalism aș fi angajat o firmă românească. În al doilea rând, materialele care fac obiectul contestației provin din Uniunea Europeană, deci, automat, ele sunt deja licențiate și autorizate", a spus președintele Federației Internaționale de Judo.
Acesta susține că sportul românesc are nevoie de o implicare mai agresivă a oficialilor, atât pe partea financiară, cât și pe cea administrativă și politică.
"În altă ordine de idei, cred că este imperativ și urgent necesară o lege a sportului în România, care să fie elaborată de oameni de sport care au realizat ceva și care au participat și contribuit la gloriile sportului românesc. Cred că finanțarea sportului, investiția este cea mai importantă pentru o națiune. În același timp vorbim de competițiile de înalt nivel. Cred că sportivii români au nevoie de încă un impuls ca să ajungă acolo sus, pe cele mai înalte trepte ale podiumului. Încredere de sine de care au nevoie este dată și de condițiile de pregătire, de infrastructură, etc.", a declarat Vizer.
Președintele Federației Internaționale de Judo a dat drept exemplu Ungaria, țara care, potrivit acestuia, investește foarte mult în sport.
"Toate națiunile care se respectă și își respectă eroii, investesc în sport, cultură, educație și cercetare. Dar în special în sport, pentru că sportul este cel mai bun ambasador al unei țări. Vreau să menționez că la capacitatea economică și la dimensiunile Ungariei, este una dintre țările care investește cel mai mult în sport. În primul rând, în infrastructură, logistică, în potențialul uman, etc., dar și în linia și metodologia sportului. S-ar putea face o strategie simplă, clară și benefică pentru reformarea sportului românesc", a conchis Marius Vizer.